25 Ağustos 2024 10:29

İsrail heyeti müzakere görüşmeleri için Mısır'a gidiyor

İsrail heyeti, esir takası müzakereleri için Mısır'a gidecek.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Paylaş

İsrail heyetinin Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması için yapılacak müzakerelere katılmak için Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceği bildirildi.

İsrail basınında çıkan haberlerde, Kahire'deki müzakerelere dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Başkanı Ronen Bar'ın da aralarında bulunduğu İsrail heyetinin katılacağı belirtildi. Barnea ve Bar'ın da aralarında olduğu heyetin ilerleyen saatlerde Kahire'ye hareket edeceği kaydedildi.

Kahire'deki müzakerelere Barena ve Bar'ın yanı sıra ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin de katılması bekleniyor.

Hizbullah Lübnan'da üst düzey komutanı Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta karşılık misilleme saldırısı başlattığını açıklamıştı. İsrail ordusu da bu sabah erken saatlerde Lübnan'ın güneyine saldırı başlattığını duyurdu, 48 saat olağanüstü hal edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de sele kapılan yurttaşın cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde sorunları aktaran mahpusun telefonu kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa