25 Ağustos 2024 11:44
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2024 17:52

Diyarbakır'da kayıp Narin'in evinin yakınında kan lekeleri tespit edildi

Diyarbakır Valiliği 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesinin bulunduğu yönündeki paylaşımları yalanladı. Narin'in evinin yakınındaki kayalıklarda kan lekeleri tespit edildi.

Fotoğraf: Narin Güran (solda), DHA | Arama çalışmalarına katılan askerler (sağda), ANKA

Paylaş

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Narin'in evine yaklaşık 20 metre mesafede yakınlarının kayalıklar üzerinde kan lekeleri tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, kan lekelerinin olduğu kaya parçalarını alarak, incelemek üzere laboratuvara götürdü. Yapılacak incelemenin ardından kanın kime ait olduğu belirlenecek.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta saat 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

Narin'i bulmak için dün akşam jandarma ekiplerince mahalledeki evlerde arama gerçekleştirildi.

AA'nın aktardığı habere göre, sabah saatlerinden itibaren AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında, AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar ve tarlalarda arama çalışması yürüttü.

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı, İl Emniyet Müdürlüğüne ait helikopter de mahallenin üzerinde ve çevresinde gerçekleştirdiği uçuşla arama çalışmalarına destek verdi. Ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.

"ACIM ÇOK BÜYÜK"

Anne Yüksel Güran, "Tek kızımdı. Başka Narinler kaybolmasın, başka anneler ağlamasın. Kızımın cesedini bile görsem şükredeceğim, ama kızım yok" ifadelerini kullandı.

Güran, kızının akşama doğru amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündüğünü, sorduklarında kızının orada olmadığını öğrendiklerini, bunun üzerine evladını aramaya başladıklarını kaydetti.

Aramalarına rağmen çocuğunu bulamadığını dile getiren Güran, "Narin 15.00 civarı eve dönüyor. Eve geldiğini görmedim, belki ben içeride uyurken gelip çıkmış olabilir ama eve hiçbir eşya bırakmamış" dedi.

Diyarbakır Valiliği kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bazı sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin Güran'ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur" açıklaması yaptı.

BAKIRHAN: NARİN’İN GÜNLERDİR BULUNAMAMASI KABUL EDİLEMEZ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da kayıp Narin için açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşım yapan Tuncer Bakırhan, “Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran günlerdir bulunamıyor. Amed’in her köşesini kameralarla dolduran, iki insan bir araya gelmesin diye tüm gücünü seferber eden iktidarın düştüğü bu aciz durumdan kaynaklı geçen her saat yüreğimiz kanıyor.

Güran ailesini arayarak dayanışma duygularımızı paylaştık. Milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız ve il örgütümüz sevgili Narin’in sağ salim ailesine kavuşması için elinden gelen her çabayı gösteriyor ve gösterecek.

Narin’in günlerdir bulunamaması kabul edilemez. Adli ve idari yetkilileri görevlerini layıkıyla yapma hususunda uyarıyoruz. Bir çocuğumuzu daha kaybetmeye tahammülümüz kalmadı. Bu sebeple soruyoruz: #NarinGüranNerede” ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta 8 yaşındaki Narin Güran, Kur’an kursuna gitmek için evden çıktı. Saat 15.00’de Kuran kursundan çıkan Güran’dan bir daha haber alınamadı. Ailesinin kayıp ihbarı vermesi üzerine Güran'ı arama çalışmaları sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bedo’nun ardından…

SONRAKİ HABER

Çiftçinin mazotu eyleme bile yetmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa