25 Ağustos 2024 13:51

Erdoğan eski AKP milletvekilinin fabrikasının açılışında muhalefeti "şahsi menfaatle" suçladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'te eski AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in holdinginin tekstil fabrikasının açılışında yaptığı konuşmada muhalefeti "şahsi menfaat" ilişkileri ile suçladı.

Fotoğraf: TCCB 

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bitlis'in Ahlat ilçesinde toplanacak. Erdoğan, 21 yıl sonra ilk kez Ankara dışında toplanacak olan kabine öncesi, eski AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in holdinginin fabrikasının açılışında konuştu.

Kiler Holding tarafından 200 dönümlük araziye yapılan pamuk ipliği ve tekstil fabrikasının ilk etabını açtıklarını söyleyen Erdoğan, 217 işçinin çalıştığı fabrikada günlük 65 ton pamuk ile 50 ton iplik üretileceğini söyledi, fabrikanın maliyetinin 2 milyar 640 milyon lira olduğunu açıkladı. 

2022'de İstanbul Halkalı'da Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirilen Hazine arazisinin AKP'li Vahit Kiler’in kurucusu olduğu Kiler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ne 390 milyon liraya satıldığı ortaya çıkmıştı. AKP'li Kiler'in Halkalı’da özelleştirme yoluyla aldığı 14 bin 17 metrekarelik hazine arazisi Kanal İstanbul güzergâhındaydı.

4 dönem AKP’den Bitlis Milletvekili olan Vedat Kiler, AKP döneminde yükseldi. Kiler GYO, İstanbul’da 261 metre yüksekliğindeki Sapphire’i inşa etmişti. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AKP'li Kiler’e ait olan ve ödenmeyen kredi borçları nedeniyle Halkbank’a devredilen İstanbul Sapphhire’in, 51 milyon dolar eksiğine yeniden Kiler’e satışını geçtiğimiz yıl Meclis gündemine taşımıştı.

MUHALEFETİ CAN ATALAY ÜZERİNDEN "PROVOKATÖRLÜKLE" SUÇLADI

Muhalefeti halkın parasıyla gösteriş yapmakla suçlayan Erdoğan, "Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir eliztizm çıktı. Kendi siyasi ikballeri kendi şahsı menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten aldıkları halde hizmeti hapisteki teröristlere veriyorlar. Buna geçen hafta yüce Meclis'in çatısı altında bir kez daha şahit olduk. Gazi Meclis'in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin kürsüsünde milli iradeye hakaret eden, silinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi avaresi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro halinde böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi açık söylüyorum teslimiyet işaretidir. Ana muhalefetten ve yol arkadaşlarından ülkeye ve millete hayır gelmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Toprak: Ekonomik krizi gündemden düşürmeyi amaçlıyorlar

SONRAKİ HABER

ABD seçimlerine doğru: Politikleşen seçmen, otoriterleşen siyaset

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa