26 Ağustos 2024 11:59
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2024 16:42

Rusya, Ukrayna’nın 15 bölgesini birden vurdu: 3 kişi yaşamını yitirdi

Rusya Ukrayna'nın 15 bölgesinde enerji altyapısını hedef alan yoğun hava saldırısında en az 3 kişi hayatını kaybederken, Ukrayna’nın enerji sistemindeki durumun "ağır" olduğu bildirildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rusya, Ukrayna’nın 15 bölgesinde enerji altyapısını hedef alan füze saldırıları düzenledi. Füze saldırısı pazar gece yarısı başladı ve sabah da devam etti. 

Saldırılar sonucu biri batıdaki Lutsk kentinde, biri merkezdeki Dnipropetrovsk bölgesinde ve biri de güneydoğudaki kısmen işgal altındaki Zaporijya bölgesinde olmak üzere en az üç kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı. 

Euronews’un haberine göre insansız hava araçları (İHA), seyir füzeleri ve hipersonik balistik Kinzhal füzelerinin kullanıldığı saldırılarda, Ukrayna genelinde elektrik kesintileri meydana geldi. Ukrayna Başbakanı Denis Şmıhal’a göre, başkent Kiev’de de patlamalar meydana geldi ve elektrik ve su kaynaklarını kesintiye uğrattı. Şmıhal, hasarın Ukrayna’nın diğer bazı bölgelerine de yayıldığını belirtti. 

Saldırıların doğuda Rusya sınırındaki Sumy bölgesinden güneyde Mykolaiv ve Odesa bölgelerine ve batıda Rivne bölgesine kadar geniş bir alanı etkilediği bildirildi. Sumy’de yerel yetkililer, 194 yerleşim yerinde tam elektrik kesintisi olduğunu, 19 yerleşim yerinde ise kısmi elektrik kesintisi yaşandığını ifade etti. 

UKRAYNA UZUN MENZİLLİ SİLAH İSTİYOR 

Bu arada Ukrayna, Rus topraklarını daha etkili bir şekilde vurabilmek için müttefiklerine uzun menzilli silahlar için bir kez daha çağrıda bulundu. Başbakan Şmıhal dün yaptığı açıklamada, “Ukrayna’daki şehirlerin barbarca bombalanmasını durdurmak için Rus füzelerinin fırlatıldığı yeri yok etmek gerekiyor. Müttefiklerimizin desteğine güveniyoruz ve Rusya’ya bunu kesinlikle ödeteceğiz” dedi. Komşu ülke Polonya’nın doğu kesiminde NATO’nun ve ülkenin kendi hava savunma sistemleri harekete geçirildi. 

UKRAYNA, SARATOV’A SALDIRI DÜZENLEDİ 

Öte yandan Rusya’nın Kursk bölgesindeki saldırısına devam eden Ukrayna’nın, Saratov bölgesinde gece boyunca ve pazartesi sabahı gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırısında dört kişinin yaralandığı bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın toplam 22 insansız hava aracının durdurulduğunu açıkladı. Düşürülen İHA’lardan bazılarının birkaç yüksek apartmana çarptığı öğrenildi. Moscow Times’ın haberine göre Saratov Bölge Valisi Roman Busargin Telegram’da “Hava savunma sistemleri bu sabah erken saatlerde dronları düşürdü. Enkaz hem Saratov hem de Engels'teki konut binalarının üzerine düştü” açıklaması yaptı. Saratov ve Engels şehirleri Volga Nehri boyunca, Moskova’nın yaklaşık 730 kilometre güneydoğusunda yer alıyor. Başkentin kuzeyinde yer alan bölgesel havalimanındaki uçuşlar sabah saatlerinde kısa süreliğine kısıtlandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Pala: Hükümlü ve tutukluların sağlık hizmetine erişim sorunu yanıtsız kalıyor

SONRAKİ HABER

ABD ile Güney Kore, gerçek mühimmatlı hava tatbikatına başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa