26 Ağustos 2024 12:09

ABD ile Güney Kore, gerçek mühimmatlı hava tatbikatına başladı

ABD ile Güney Kore, "Ulchi Özgürlük Kalkanı (UFS)" tatbikatı kapsamında gerçek mühimmatın kullanıldığı hava tatbikatına başladı.

Fotoğraf: ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı

Paylaş

Güney Kore ile ABD'nin, "Ulchi Özgürlük Kalkanı (UFS)" tatbikatı kapsamında gerçek mühimmatın kullanıldığı, 3 gün sürecek hava tatbikatına başladığı bildirildi.

Yonhap'ın Hava Kuvvetlerinin açıklamasına dayandırdığı haberine göre, ortak hava tatbikatında "F-35A" ve "F-15K" dahil yaklaşık 60 askeri uçak yer alıyor.

Kuzey Kore'nin "eş zamanlı kara ve hava provokasyonlarına yanıt prosedürlerini incelemek amacıyla" düzenlenen tatbikat kapsamında askeri uçakların havadaki hedefleri ateşledikleri füzelerle etkisiz hale getirmesi planlanıyor.

ULCHİ ÖZGÜRLÜK KALKANI TATBİKATI

Güney Kore ile ABD, 19 Ağustos'ta "Kuzey Kore'nin artan askeri tehditleri" karşısında ortak savunma hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla "Ulchi Özgürlük Kalkanı" tatbikatına başlamıştı.

İki ülke arasındaki 11 günlük tatbikat, 29 Ağustos'ta sona erecek.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından (JCS) yapılan açıklamada, tatbikat kapsamında Pyongyang'ın nükleer silahlarına karşı savunma becerilerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı kaydedilmişti.       

KUZEY KORE'NİN TEPKİSİ

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığına bağlı Amerikan Çalışmaları Enstitüsünün açıklamasında iki ülkenin ortak tatbikatı, "en saldırgan ve kışkırtıcı savaş tatbikatı" olarak tanımlanmıştı.

ABD ve müttefiklerinin her yıl 200'den fazla ortak askeri tatbikat düzenlediğine işaret edilen açıklamada, bunların giderek daha tehditkar hale geldiği savunulmuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya, Ukrayna’nın 15 bölgesini birden vurdu: 3 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Meteoroloji'den 11 ilde kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa