26 Ağustos 2024 15:31

Torbalı Belediyesi hobi bahçesi adı altındaki talana karşı mücadele ediyor

Torbalı Belediye Başkanı, hobi bahçesi adı altında tarım arazilerini işgal ve talan eden yasa dışı yapılara geçit vermeyeceklerini belirterek mühürleme işlemine devam ettiklerini duyurdu.

Fotoğraf: ANKA

Reklam

Torbalı Belediyesi, hobi bahçeleri adı altında tarım ve zeytin alanlarının yok edilmesine karşı mücadelesini sürdürüyor. Belediye, geçen günlerde bu tür alanları mühürleme ve yıkım işlemlerine başlamıştı. Belediye Başkanı Övünç Demir, ilçedeki tüm köy kahvelerine 'Torbalı’da hobi bahçesi almayın' yazılı afişler astırarak, vatandaşları bu tür alanların satın alınmaması konusunda uyardı.

“HOBİ BAHÇESİ ALMAYIN, ZARARLI ÇIKMAYIN”

Belediyeden yapılan açıklamada, tarım arazilerinin hobi bahçelerine dönüştürülmesinin hem çevresel hem de ekonomik açıdan ciddi kayıplara yol açtığı vurgulandı.

Demir, bu alanların korunmasının, ilçenin tarımsal potansiyelini sürdürebilmesi için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Hobi bahçesi adı altında tarım arazilerimizi ve zeytinliklerimizi işgal ve talan eden yasa dışı yapılara geçit vermiyoruz. Görüntü kirliliğinin yanı sıra hayvanların doğal yaşamına da zarar veren ve cezai yaptırım gerektiren hobi bahçelerine ilgili kanun kapsamında mühürleme ve yıkım işlemlerini istisnasız uyguluyoruz. Hobi bahçesi almayın, zararlı çıkmayın” dedi. (ANKA)

Reklam