26 Ağustos 2024 19:21

İliç'te işçi kıyımı resmen başladı

Anagold Madencilik'te işten çıkarmalar resmen başladı. İşçi kıyımı için firma bünyesindeki taşeron şirket, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurdu.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Anagold maden ocağında taşeron Çiftay firmasının 440 işçiyi işten çıkarmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi olarak başvurduğunu söyledi.

Erzincan İliç Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta yığın liç kayması sonucu 9 işçinin hayatını kaybettiği facianın üzerinden yaklaşık 6 ay geçtikten sonra Anagold şirketi tarafından 187 işçi işten çıkarılmıştı.

ANKA'ya konuşan Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu yaptığı değerlendirmede, Anagold maden ocağında taşeron Çiftay firmasının 440 işçinin işten çıkarılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi olarak başvurduğunu söyledi.

Aksu, "Daha önce çıkarılan 187 işçi Anagold’un kendi işçileriydi. Şimdi taşeronları işten çıkarıyorlar” dedi. Çiftay’da çalışan 1400 taşeron işçinin olduğunu belirtildi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘5 kişilik çalışıp 1 kişilik maaş bile alamıyorum’

SONRAKİ HABER

Türk-İş mitinginde işçiler ek zam istedi: "Açız aç"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa