26 Ağustos 2024 20:17

Akcanlar direnişinde 10. gün: İşçiler küflü yemeklerin geldiği otelin önünde eylem yaptılar

Akcanlar işçilerinin direnişi 10. gününde devam ediyor. Çeşitli engellemelere rağmen Grand Otel önünde açıklama yapıldı. Eylemde işçiler 7'li sistemin kölelik dayatması olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Akcanlar işçilerinin direnişi 10. gününde devam ediyor. Dün patronun sahibi olduğu Grand Otel'in önünde açıklama yapmak isteyen işçilere patronun verdiği talimatla barikatlar kurulmuş ve açıklama yapmalarına izin verilmemişti. Ancak sendikaları Birtek-Sen bugün aynı saatte eylem çağrısında bulundu.

Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Arzu Erkan, KESK,  EMEP Gaziantep İl Örgütü, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Türkiye Komünist Partisi de (TKP) destek verdi

‘’PAZAR GÜNÜ ELİMDEN ALINIRSA ÇOCUĞUMU NASIL GÖRECEĞİM?​’’

Çeşitli engellemelere rağmen Grand Otel önünde açıklama yapıldı. Eylemde söz alan Akcanlar işçisi Osman Birdağ, 7'li sistemin kölelik dayatması olduğunu ve bunu kabul etmediklerini belirterek ‘’Benim çocuğum hafta içi okula gidiyor. Neden pazar günümü elimden alıyorsun, ben çocuğumla nasıl zaman geçireceğim?​’’ diye sordu.

 

APANDİSİTİ PATLAYAN İŞÇİ SABAHA KADAR FABRİKADA BEKLETİLDİ

Fabrikada ağır koşullarda çalıştıklarını ifade ederek söz alan Akcanlar işçisi Baturay Büyükkızıldağ ise ‘’Benim apandisitim patladı, vardiya amiri beni yollamadı ve ambulans çağırmadı. Sabaha kadar o halimle iş yerinde kaldım. Sabah servise binerek hastaneye gittim" dedi. 

Büyükkızıldağ, ‘’Bu otelden küflü, bayat, böcekli yemekler getiriyorlar önümüze. Bunu için eylemimizi burada yapmak istedik’’ diyerek işe geri alınana ve talepleri sağlanana kadar direnişi sürdüreceklerini belirtti.

‘’İŞÇİLERİN SIRTINDAN KAZANDIKLARI PARAYLA KURULAN BİR SALTANAT’’

Dün kentin emniyet güçleri ve kolluk kuvvetlerinin otel görünmesin diye önlerine barikat kurduklarını hatırlatan Birtek-Sen Genel Başkanı Mehmet Türkmen ise ‘’Dün burada açıklama yapmamıza izin vermediler. Yarın yine buradayız dedik ve buradayız. Akcanlar patronuna ait Grand Otel'in önündeyiz. Yani fabrikadaki işçilere artık, bayat, çürümüş yemeklerin gönderildiği otel burası. Bize diyorlar ki 'bunun otelle ne alakası var?' Bu otel ve bunun dışındaki bütün yatırımlar işçilerin sırtından kazandıkları parayla kurulan bir saltanat’’ diyerek işçiler hakkını alana ve talepleri kabul edilene kadar patrona ait olan her yerde eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

‘’EMEKTEN YANA OLAN HERKESİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ’’

Direnişe yarın fabrika önünde devam edeceklerini ve bir sonraki eylemlerini 28 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00’de patronun sahibi olduğu Divan Otel’in önünde gerçekleştireceklerini duyuran Türkmen, emekten yana olan tüm kurumlara da işçilere fabrika önünde ve eylemlerinde destek ve dayanışma çağrısında bulundu. (Antep/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş mitinginde işçiler ek zam istedi: "Açız aç"

SONRAKİ HABER

Tağar Çayı’na HES protestosu: "Milli park olması gerekirken iş makineleriyle yok ediliyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa