26 Ağustos 2024 21:48

Kayyum nöbetinde, katledilen gazeteciler anıldı

Şişhane'de devam eden kayyum nöbetinde söz alan Gazeteci Diren Yurtsever, “Özgür Basın çalışanları küllerinden doğarak büyüyen bir gelenekten geliyor. Asla geri adım atmayacağız” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesine kayyum atanmasına karşı Beyoğlu ilçesi Şişhane Meydanı’nda başlattıkları nöbet eylemini 72. gününde sürdürdü.

Eyleme, birçok siyasi parti, sendika ve kurumun yanı sıra çok sayıda basın kuruluşu temsilcisi de bu katıldı. "Kayyum defol" tişörtleri giyilen eylemde, Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça yazılı "Colemêrg ya me ye" ve "Diren Hakkari İstanbul seninle" pankartları açıldı. Ayrıca “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Her yer Hakkari, her yer direniş”, “Kayyum gidecek biz kalacağız”, “Jin jîyan azadî” ve “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.

Eyleme, Süleymaniye'de katledilen gazeteciler anılarak başlandı.

"ÖZGÜR BASIN KÜLLERİNDEN DOĞDU"

Eylemde söz alan Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Diren Yurtsever, Özgür Basının 1990’lı yıllardan bugüne kadar her baskıya karşı küllerinden yeniden doğarak büyüdüğünü vurguladı. Her baskının Özgür Basın için mücadele olduğunu belirten Yurtsever, "Özgür Basın çalışanları küllerinden doğarak büyüyen bir gelenekten geliyor. Asla geri adım atmayacağız. Katledilen arkadaşlarımızı anıyoruz" şeklinde konuştu.

MÜCADELE VURGUSU

Eylemde İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi üyeleri de söz alarak Kürt halkına yapılan ihanetlere karşı mücadele edileceğini vurguladı. Yapılan konuşmalarda, "Süleymaniye'de katledilen sadece iki kadın değildi. Aynı zamanda Kürt halkının özgürlük mücadelesinde iki öncüydü. Katleden iktidar ve onların ihanetçileridir. Gençlik olarak ihaneti teşhir edeceğiz. Gençler olarak Kürt halkına yapılan ihanete karşı mücadele edeceğiz. Dilimiz halayımız bile yasaklanıyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

82 X hesabına “örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla erişim engeli

SONRAKİ HABER

Solingen saldırısı Almanya’da mülteci politikasını yeniden tartışmaya açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa