27 Ağustos 2024 11:51
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ağustos 2024 17:25

SGK Hozat Belediyesine 5,5 milyon liralık icra gönderdi

SGK, 5 bin nüfusu olmayan Hozat Belediyesine 5,5 milyon liralık icra gönderdi. SOL Partili Belediye Başkanı Aydın Kaya çıkış yolu arıyor.

Hozat Belediye Başkanı Aydın Kaya | Fotoğraf: @Hozatbelediyesi/X

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 24 Temmuz'da yaptığı “Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak” açıklamasının ardından birçok büyükşehir belediyesini yöneten muhalefete yönelik baskılar sürüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyelerden 96 milyar liralık prim alacağı için harekete geçerken, ilçe ve belde belediyeleri kısıtlı kaynaklar nedeniyle daha zor duruma düşüyor.

Dersim’de SOL Partili Hozat Belediyesine SGK tarafından 5,5 milyon liralık icra gönderildi. Evrensel'e konuşan Hozat Belediye Başkanı Aydın Kaya, SGK Bölge Müdürü'nün cuma günü geldiğini anlattı. İcra işlemlerini durdurmak için yetkililerle konuştuklarını aktaran Kaya, “Bir inşaatta belediyemize ait daire üzerinden ödeme sözü verdik. Ancak gelirimiz giderimizin çok altında ve böyle giderse icra gelecek gibi” dedi.

İKİ AYDIR MAAŞLAR ÖDENEMİYOR

52 personeli olduğunu ve belediyenin iki aydır işçilerin maaşını ödeyemediğini söyleyen Kaya, yaşadıkları zorluğu şöyle anlattı: “Kamyonumuz 76 model, traktörümüz 80 model, kepçemiz sürekli bozuluyor... Yani çok büyük sıkıntılarımız var ve giderek büyüyor. Yaklaşık 3 milyon TL olan emlak ve su geliri dışında kaynağımız yok. Belediyemize gelen para 1 milyon 800 bin TL, 600 bin TL kesildiğinde elimizde kalan 1 milyon 200 bin TL. Belediyemizin işçi gideri aylık 2 milyon 200 bin TL. Yani her ay 1 milyon açık veriyoruz” dedi.

"İMECE USÜLÜYLE ÇÖZÜM ARIYORUZ"

Bir emeklinin destek olsun diye belediyeye mazot aldığını anlatan Kaya, “Devletin küçük belediyelere destek olması lazım. Halka hizmet edebilmek için araç temin edilmesi gerekiyor. Ancak destek olmadığı için halka birlikte hareket edip, birçok işi imeceyle çözmeye çalışıyoruz. Düğün salonunun yapımından, otların biçilmesine, festivale kadar birçok işi böyle yapabildik. Kurduğumuz mahalle meclislerinde tartışıp çözüp arıyoruz. Yıllardır kira gelirleri toplanmamış, onları tahsil etmeye çalışıyoruz. Ancak en önemlisi İller Bankasından aldığımız payın büyümesi için nüfusumuzun 5 bini geçmesi gerekiyor. Çünkü bu durumda kaynağımız yüzde 200 oranında artacak. Hozat’a ikametgah kayıtlarının alınması için çağrılarımız sürüyor” dedi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklarını tabancayla vurup, intihara kalkıştı; 3 ölü, 2 yaralı

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürer: Tüketicinin bankalara borcu artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa