27 Ağustos 2024 12:54

Silah şirketi Rheinmetall'in sponsorluğuna karşı Sarı Duvar

Bundesliga ekibi Borussia Dortmund’un taraftarları, silah üreticisi Rheinmetall şirketi ile yapılan sponsorluk anlaşmasını kabul etmiyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya futbol ligi olan Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund’un taraftarları, silah üreticisi Rheinmetall şirketi ile yapılan sponsorluk anlaşmasını kabul etmiyor.

Südtribüne taraftarlar birliğinin yayımladığı ve birçok taraftar grubunun imzaladığı açıklamada, kulübün sorumlularının ve tüm kurulların Borussia Dortmund’un “etki gücünü" bir silah şirketinin kamuoyundaki imajını iyileştirmek için kullanmalarını kabul etmeyecekleri ve kendi değerlerinden vazgeçmelerinin imkansız olduğu bildirildi.

Borussia Dortmund’un 24 Ağustos'ta Eintracht Frankfurt ile oynadığı sezonun ilk maçında da "Sarı Duvar", Rheinmetall ile yapılan anlaşmadan duydukları memnuniyetsizliği pankartlarla stada taşıdı.

Borussia Dortmund, mayıs ayı sonunda silah üreticisi Rheinmetall ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzalamış, şirket logosunun Dortmund ekibinin lisanslı ürünlerinde, stattaki reklam panolarında ve basın toplantılarında yer alacağı bildirilmişti. 

"KANA BULANMIŞ 20 MİLYON AVRO"

Yaklaşık 90 taraftar grubu, maç başlamadan önce bir açıklama yaparak, “Almanya’nın en büyük silah üreticisinin sponsorluğuna karşıyız” dediler.

Yaklaşık 25 bin taraftar, düzinelerce pankartın arkasında toplanarak eylem yaptı. Kulüp renkleri olan sarı-siyah pankartta büyük harflerle, “Bizi tankınıza (savaş arabanıza) koşamayacaksınız”, “Silah ve kumar-Sorumluluk Borussia Dortmund’undur”, “Kana bulanmış 20 milyon avro”, “Borussia birleştirir, Rheinmetall öldürür” ve “Rheinmetall anlaşmasının canı cehenneme!” yazıldı.

Stadyumun önünde de plastik bir tankla sponsorluk protesto edildi. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilirkişilere "vicdanlı olun" diye seslenen köylüler: Defol Cengiz

SONRAKİ HABER

Bursa'da bir kadın erkek arkadaşı tarafından otomobilden indirilip darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa