27 Ağustos 2024 14:28

Can Atalay: Kriz çözülmedikçe büyüyor

Vekilliğinin düşürülmesi ve tahliye edilmemesiyle ilgili krizin çözülmemesi halinde sürekli büyüyeceğini belirten Can Atalay yeni bir Meclis oturumunun önemli bir fırsat olabileceğini ifade etti.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen, TİP'ten Hatay milletvekili seçildikten sonra vekilliği düşürülen ve AYM'nin hak ihlali kararlarına rağmen cezaevinde tutulmaya devam eden Can Atalay, son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. 

Yaşanan haksızlığa ve Anayasa kararlarına uyulmamasına karşı mücadele edenlere teşekkür eden Atalay, mevcut krizin giderek büyüdüğünü anlattı. Atalay, "Mevcut duruma bir bakalım: 'Can Atalay Olayı kapandı mı?' yoksa Meclis’i de içine alarak daha devasa bir boyuta mı taşındı?
Bitirilmek için aylardır uğraşılan 'Olay' her aşamada hukuku, adaleti, kurumları ve en sonunda Meclis’i nasıl içine alarak, tüketerek, kirleterek ve genişleyerek devam ediyor" dedi.

Bu sürecin ancak hukukun açık emri yerine getirildiği zaman durabileceğini ifade eden Atalay, “Can Atalay’ı hapiste tutmayı başarabilmek konunun en önemsiz detayı. Ancak ne var ki Anayasa’ya uymak, hukuka bağlılık basit bir işleme, Can Atalay’ın milletvekili listesine yeniden yazılmasına gelip düğümlendiği için etrafından dolaşılamıyor, bastırıldıkça daha zorlayıcı biçimde ortaya çıkıyor" dedi. 

Kriz çözülmediği sürece konunun sürekli gündeme geleceğini de ifade eden Atalay, yeni bir Meclis oturumunun önemli bir fırsat olabileceğini söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un sorumluluğunu hatırlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anayasa Mahkemesi kararı basit bir işlem gerektiriyor. Sorumluluk ve çözüm Meclis Başkanı’ndadır. Milletvekilleri listesine adım yazılacak, eğer gerekli görülüyorsa karar Meclis kürsüsünden okunacak. Bütün işlem bu basitliktedir.”

(POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten Befesa işçileriyle dayanışma: Patron yanlısı hukuk duvarını birlikte aşabiliriz

SONRAKİ HABER

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik yoğun hava saldırısı ikinci gününde devam etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa