27 Ağustos 2024 15:39

AB’den aşı için Gazze'de üç günlük ateşkes çağrısı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze’de çocuk felci aşılaması için 3 günlük “insani ateşkes” çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Mahmoud İssa/AA

Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze’de çocuk felci aşılaması için “insani ateşkes” çağrısında bulundu. 

Borrell sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Çocuk felcinin hızla yayılması, yerinden edilme, yoksunluk ve yetersiz beslenme nedeniyle zaten zayıflamış olan Gazzeli çocukları tehdit ediyor” diyerek, ateşkesle ilgili süren siyasi müzakerelerden bağımsız olarak aşılama hedefli 3 günlük ateşkes çağrısı yaptı.

Borrell, bu süre içerisinde Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından aşılamanın sağlanması için bu ateşkese ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

CAN KAYBI TIRMANIYOR 

Öte yandan Gazze Sağlık Bakanlığına göre İsrail saldırılarında 24 saat içinde 41 kişi öldü, 113 kişi yaralandı. Bakanlık, 7 Ekim’den bu yana ölenlerin sayısının 40 bin 476’ya, yaralananların sayısının ise 93 bin 647’ye yükseldiğini bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP, "topuk kanı" kararını veren Kars hakimi hakkında HSK'ye suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

TÜBİTAK Fen Lisesi velilerinden yurt tepkisi: Uzaya çıkanlar, 3 yılda 1 yurt yapamadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa