27 Ağustos 2024 15:43

Konya’da çiftçiler artan maliyetleri protesto etti

Konya’da çiftçiler traktörlerle kornalı eylem düzenledi. Su sorunu ve girdi maliyetleri karşısında çaresiz olduklarını ifade eden çiftçiler, sorunlarına çözüm bulunmasını talep etti.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Konya’nın Yunak ilçesinde çiftçiler traktörlerle eylem düzenledi. Eyleme ilçeden ve çevre köylerden çok sayıda çiftçi katılım sağladı.

Su sorunu ve girdi maliyetleri karşısında çaresiz olduklarını ifade eden çiftçiler, sorunlarına çözüm bulunmasını talep etti. Eyleme, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da destek verdi.

Traktörleriyle konvoy halinde seslerini duyurmaya çalışan çiftçiler, mazot, gübre ve sulama gibi sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

Bektaş ise, “Az önce bir abimiz dedi ki; ben dedi 'buraya traktörümle gelemedim mazotum yok'. Çiftçiyi bu duruma düşürdüler. Yapılan bir eylemde traktörler yarı yolda kalmış. Neden? Eylem yapacağı noktaya kadar gidememiş mazot yoktu. Şimdi bu maliyetleri görüyorsun. Çiftçinin ürünü para etmiyor. Bunu görüyorsun. Sen bunlarla ilgili bir pazar açmıyorsun alan açmıyorsun. Ondan sonra diyorsun ki 2 yıl ekmeyeni elinden tarlasını alırım. Kimi tarlasını kimin elinden alıyorsun?​” dedi. (Konya/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

TÜBİTAK Fen Lisesi velilerinden yurt tepkisi: Uzaya çıkanlar, 3 yılda 1 yurt yapamadılar

SONRAKİ HABER

İnsan ilişkileri üzerine eskimeyen öyküler: Nadya’nın Treni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa