27 Ağustos 2024 16:48

İlaca zam kapıda | “Katkı paylarını bakanlık karşılasın"

CHP’li Serkan Sarı, ilaca yapılacak zamma işaret ederek “Yapılacak zam vatandaşın ödeyeceği katkı payını da artıracak. İlaçta katkı payı farkı bakanlık bütçesinden karşılanmalı” dedi.

Fotoğraf: Özgür Gültekin/Evrensel

Paylaş

Birçok ürüne peş peşe gelen zamlarda sıra sağlıkta. İlaca yüzde 17 ila 35 arasında zam yapılacağını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Yapılacak zam vatandaşın ödeyeceği katkı payını da artıracak. İlaçta katkı payı farkı bakanlık bütçesinden karşılanmalı” çağrısını yaptı.

İlaca yapılacak yeni zammın 12 bin 500 TL emekli maaşı ve 17 bin TL asgari ücret ile geçinmeye çalışan vatandaşlara ayrı bir yük getireceğine işaret eden Sarı “Geçtiğimiz hafta ilaç sanayisi üreticileriyle maliye bakanı ve sağlık bakanının yaptığı toplantıda ilaç üreticileri yüzde 35 zam istedi. Bakanlık yüzde 17 zam veriyor. Eğer bakanlık ilaç üreticilerinin talep etmiş olduğu zammı hayata geçirmez ve vermez ise şu anda gördüğümüz ilaç ‘yok’ları katlanarak artacak ve hastalarımız daha fazla ilaçsız kalacaklar” uyarısını yaptı. Sarı, vatandaşların ilaç yokluğu ile pahalı ilaç arasına sıkıştırılmak istendiğine dikkat çekerek“Zamla birlikte vatandaşımızın sırtına daha fazla yük binmemesi için hastalarımızdan alınan fiyat farkı, katılım payı ve  muayene ücreti gibi kalemler Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmalı” dedi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni adli yılı bekleyen duruşmalar: Sinan Ateş, Ayhan Bora Kaplan…

SONRAKİ HABER

Fernas işçilerinin maden önündeki direnişi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa