27 Ağustos 2024 23:33
/
Güncelleme: 28 Ağustos 2024 02:28

CarrefourSA işçilerine dayanışma ziyareti: "İşçiler açken Sabancı'ya huzur yok"

Mücadeleci Sendikalar, CarrefourSA işçilerinin 16 gündür süren eylemlerine ilişkin Madenci Anıtı önünde yaptığı açıklamada dayanışma çağrısında bulundu.

CarrefourSA işçilerine dayanışma ziyareti: "İşçiler açken Sabancı'ya huzur yok"

Fotoğraf: MA

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda 12 Ağustos'ta 6 işçinin işten çıkarılmasının ardından Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) öncülüğünde başlayan direniş 16’ncı gününde devam ediyor. Mücadeleci Sendikaların çağrısıyla, işçilere destek olmak amacıyla Madenci Anıtı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada, “CarrefourSA’dan alma suça ortak olma” yazılı pankart açılırken sık sık, “İşçiler açken Sabancı’ya huzur yok”, “Direne direne, direnişten zafere” sloganları atıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalan ve yönetim kurulu üyeleri, İHD Ankara Şubesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara il ve ilçe örgütü, Halkevleri, Kaldıraç, BDSP, Umut-Sen, Öğretmen Sendikası, Alınteri, SOLDEP ve pek çok kurumun dayanışmaya geldiği açıklamayı işçiler için Öğretmenler Sendikası’ndan Betül Koca yaptı.

"SALDIRI DALGASINI ENGELLEYECEK TEK GÜÇ"

Açlık sınırı altında yaşamak zorunda kalan işçilerin direndiklerini kaydeden Koca, CarrefourSA işçilerinin ara zam talepleri nedeniyle işten çıkarıldıklarını kaydederek, “Tekellerin sömürü cehennemin de tanık olduğumuz her şey vardı Carrefour SA’da. Sağlıksız ve bozuk yemekler, kölece çalıştırma, işçi sağlığı ve güvenliğinin dikkate alınmaması, sefalet ücretleri. Yani milyonlarca emekçinin çok yakından bildiği, bizzat mahkum edildiği çalışma koşulları. Bir emekçi alınmayan tedbirler yüzünden ölümden döndüğünü anlatıyor Carrefour SA depoda. Alınmayan en basit tedbirler nedeniyle her gün ölüm haberleri alıyoruz farklı iş kollarında. Hatta toplu katliamlar yaşanıyor. O nedenle sınıfa yönelik bu saldırı dalgasını engelleyecek tek güç işçi ve emekçilerdir. Şimdi dayanışma zamanı” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Dayanışma çağrısında bulunan Koca şunları söyledi: “Günlerdir grevde olan Carrefour SA işçilerine omuz verelim. Tüm Carrefour’ları eylem alanına çevirelim. Kasaları kilitleyelim, boykot edelim. Grevin rüzgarı bizi de kenetleyecektir. Grev ile gösterebileceğimiz en yüksek dayanışmayı gösterelim. Bugün Antep’te Akcan Tekstil işçilerinin direnişinde, Erzincan’da İliç’te tüm güçleriyle işçilerin karşısına çıkıyorlarsa, bizler de işçi ve emekçiler olarak var gücümüzle kenetlenecek ve örgütleneceğiz. Bu kölelik cehennemine mecbur değiliz. Elimizle yarattığımız dünyayı kendi ellerimizle yeniden yaratırız.”

İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban da “Çalışan hakkı insan hakkıdır. İHD olarak her zaman çalışanların yanındayız” dedi.

Açıklama alkışlar ve sloganlarla son buldu. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et