28 Ağustos 2024 12:56

Birleşik Metal-İş: Sağlık işçilerinin mücadelesi, bizim de mücadelemizdir

Dev Sağlık-İş’in Çalışma Bakanlığı önünde başlattığı nöbet eylemine destek veren Birleşik Metal-İş, “Sağlık işçilerinin mücadelesi, bizim de mücadelemizdir” dedi.

Fotorğaf: Birleşik Metal-İş 

Paylaş

Birleşik Metal-İş Sendikası, 0.01 puanla baraj altında bırakılarak toplu sözleşme haklarının gasbedilmesine karşı Çalışma ve Sostal Güvenlik Bakanlığı önünde nöbet eylemi başlatan Dev Sağlık-İş Sendikasına destek verdi.

Eyleme Birleşik Metal-İş'in Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Eğitim Sekreteri Özcan Atmaca, Anadolu Şube Sekreteri Erdinç Koç ve iş yeri temsilcileri katıldı. Konuyla ilgili Birleşik Metal-İş Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yanındayız. Bu mücadele hepimizin” denildi.

Açıklamada, “Birleşik Metal-İş Sendikası olarak, binlerce metal işçisi üyemizle birlikte toplu sözleşme hakkına sahip çıkan Dev Sağlık-İş sendikamızın, sağlık ve sosyal hizmet işçisi sınıf kardeşlerimizin yanındayız! Bu haklı mücadele başarıya ulaşıncaya, üye listesi düzeltilinceye, sağlık ve sosyal hizmet işçisi kardeşlerimizin gasbedilen toplu sözleşme hakkı iade edilinceye kadar Dev Sağlık-İş Sendikası ve üyeleriyle dayanışma içinde olacağımızı ilan ediyoruz. Toplu sözleşme hakları için direnen sağlık ve sosyal hizmet işçileri kazanacak, Türkiye işçi sınıfı kazanacak” ifadelerine yer verildi. (İŞÇİ SENDİKA)

ÖNCEKİ HABER

18. Karaburun Bilim Kongresi 31 Ağustos’ta başlıyor

SONRAKİ HABER

Adana Altın Koza’da yarışacak kısa filmler belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa