28 Ağustos 2024 13:30

Almanya'da bıçaklı saldırı girişiminde bulunan bir kişi öldürüldü

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Moers kentinde elinde iki bıçakla çevredekilere saldıran 26 yaşındaki bir Almanya vatandaşı polis tarafından öldürüldü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya’nın Solingen kentinde 23 Ağustos’ta gerçekleşen ve üç kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bıçaklı terör saldırısından dört gün sonra yine Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bulunan Moers kentinde benzer bir olay yaşandı.

Salı günü yerel saatle 14.45 sıralarında elinde iki bıçakla sokağa çıkan 26 yaşındaki bir Almanya vatandaşı, çevredeki insanlara saldırmaya başladı. Olay yerine gelen kolluk güçleri, bıçaklı saldırgana uyarılarda bulunarak teslim olmasını istediler. Kleve Savcılığı ve Duisburg Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, olay yerinde bulunan polisler, uyarıları yerine getirmemesi üzerine ateş ederek saldırganı öldürdü.

Savcılık ve polis açıklamasında öldürülen kişinin “Alman” olduğu ifade edilirken, kökeni konusunda bir bilgi verilmedi. Duisburg Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü, Evrensel'e yaptığı açıklamada, savcılığın gün içinde olay ve öldürülen kişi hakkında daha ayrıntılı bir açıklama yapacağını ifade etti.

Saldırı girişiminin Solingen’deki terör olayıyla bağlantılı olup olmadığı da araştırılıyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp Narin soruşturmasında 8 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Çorlu Cezaevi’nde mahpuslara keyfi uygulamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa