28 Ağustos 2024 17:33

DEDAŞ baskınları sürüyor: Bir mahalle elektriksiz bırakıldı 

DEDAŞ, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kazancı Mahallesi’ne ve Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’ne kolluk güçleri eşliğinde baskınlar düzenledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) ekiplerinin bölgede ilçelere ve kırsal mahallelere baskınları sürüyor. MA’da yer alan habere göre, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kazancı (Haciya Kurdan) Mahallesi’ne DEDAŞ çok sayıda asker ve zırhlı araçla dün baskın yaptı. Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’ne ise bugün sabah saatlerinde DEDAŞ ekipleri yine çok sayıda zırhlı araç ve TOMA eşliğinde baskın düzenledi. 

Diyarbakır Bismil’de yapılan baskında, elektrik sayaçlarını evlerin dışına taşımak isteyen ekiplere yurttaşların tepki göstermesi üzerine, Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli rütbeli bir asker yurttaşları karanlıkta bırakmakla tehdit etti. Askerlerin tehditlerinin ardından gece saat 01.00’de mahallenin elektrikleri kesildi. Dün geceden bu yana elektriksiz bırakılan mahalle sakinleri duruma tepki gösterirken, tarlası olanlar bugün ekinlerini sulayamadıklarını söyledi. 

KRONİK HASTALAR VAR 

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, mahallede oksijen tüpüyle yaşayan hastaların olduğunu ve elektrik kesintisinden olumsuz etkilendiklerini vurgulayarak, “Köyümüzde çok sayıda kronik hasta var. Cihaza bağlı yaşayan insanlar var. Yapılan kesindi bu insanların hayatını tehlikeye atıyor. DEDAŞ'ı aradık bize ‘Sayaçlarınızı direklere çıkarmamıza izin vermediğiniz sürece elektriğiniz olmayacak’ dedi” ifadelerini kullandı. 

Mahalleliler yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Kaymakamlığa dilekçe vereceklerini belirtti. Elektrik kesintisine ilişkin aradığımız DEDAŞ ise bilgi vermeyeceklerini söyledi. 

MAHALLEDE ABLUKA SÜRÜYOR 

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi’nde ise sabah saatlerinde yaptıkları baskında DEDAŞ ekipleri, askerlerin gözetiminde yurttaşların elektrik sayaçlarını direklerin üzerine taşımaya başladı. Mahalledeki asker ablukası sürerken, DEDAŞ ekipleri de sayaçları direklerin üzerine çıkartıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çukurova'da çiftçiler üretimden kopma noktasında: Zarar büyük gelecek belirsiz

SONRAKİ HABER

Pentagon: Husilerin Kızıldeniz'de hedef aldığı Yunan gemisi petrol sızdırıyor olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa