28 Ağustos 2024 18:49

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'ndan Tanju Özcan'a kınama cezası

CHP, Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilen Tanju Özcan'a kınama cezası verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısında, önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a oy birliğiyle kınama cezası verildi.

CHP YDK, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantıda parti içi disiplin dosyaları ele alırken, önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilen Tanju Özcan'ın dosyası da görüşüldü.

Kurulda, sözlü veya yazılı savunması ele alınan Özcan'a, 11 Temmuz'da sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı paylaşım nedeniyle oy birliğiyle kınama cezası verildi.

NE OLMUŞTU?

Özcan Kılıçdaroğlu'na, "Hatırlatmak için söylüyorum..Geçen yıl bu zamanlar DEĞİŞİM adı altında Ankara’ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi Kurultay da da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?" demişti.

Kılıçdaroğlu da Özcan'ın bu söylemine sert tepki göstererek, "Tanju, ne kadar kin varmış içinde… Kinini daha da diri tut ve kork! Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum… Yazık sana, sana verdiğim emeklere…” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, 2024 yazında maç dışında televizyon izlemedi

SONRAKİ HABER

Polis, açıklama yapmak isteyen Akcanlar işçilerini darbederek gözaltına aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa