28 Ağustos 2024 23:57

Polis, açıklama yapmak isteyen Akcanlar işçilerini darbederek gözaltına aldı

Akcanlar işçileri direnişlerinin 12. gününde patronunun sahibi olduğu Divan Otel önünde açıklama yapmak istedi. Polis açıklamaya müdahale ederek işçileri darbederek ve ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Akcanlar işçileri direnişlerinin 12. gününde patronun sahibi olduğu Divan Otel'in önünde açıklama yapmak istedi. Açıklamaya öncesi işçileri abluka altına alan polis daha sonra işçileri darbederek ve ters kelepçe uygulayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan işçiler ifadeleri alınıp serbest bırakıldı.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve Sendika yöneticisi Mazlum Ayçiçek de gözaltına alındı. Basını da abluka altına alan polis, muhabirimizin telefonundaki görüntüleri silmeye çalıştı.

POLİS: YÜRÜMENİZE İZİN VERMEYİZ

İşçiler açıklama için Divan Otel’in önüne geldiğinde, polis Divan Otelin önünü barikatlarla kapattı. İşçilere yan tarafta açıklama yapabilirsiniz dedikten işçiler açıklama için ‘Grand Otel’in önüne gitmek istedi. İşçilere ‘Hayır yürümenize izin vermeyiz’ diyen polis kendi aralarında konuşacaklarını söyledikten sonra geri döndüklerinde bir anda kitlenin etrafını sardı. Polisin ‘Dağılın, eylem yapmanıza izin vermiyoruz, dağılmazsanız müdahale edeceğiz’ anonsu üzerine BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de ‘O zaman tek tek gideceğiz, bizi barikattan çıkarın’ dedi. Polis herkesi çıkardıktan sonra en son basını çıkardı ve bir anda kitleye müdahale etti.

İŞÇİLER DARBEDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

İşçilere şiddet uygulayarak, ters kelepçeyle gözaltına alan polis, işçileri yerlerde sürükledi, yere yatırdı, sendika avukatını önce gözaltına aldı daha sonra bıraktı. İşçilerin yüzde doksanı gözaltına alınırdı. İşçilerin önce hastaneye oradan da güvenlik şubeye götürülecekler belirtildi.

Daha önce fabrikada çalışırken rahatsızlanan ve hastaneye götürülmeyen mesai çıkışı kendi olanaklarıyla hastaneye gittiğinde apandisit ameliyatı olan işçinin, polis saldırısı sırasında ameliyat dikişleri zarar gördü.

Gazetemiz yazarı Arif Nacaroğlu Akcanlar işçilerinin dervedilerek ve ters kelepçe ile gözaltına alınmasına ilişkin şu yorumda bulundu:

"Akcanlar patronunun sahibi olduğu divan otel onune sokulmayan 40 işçi, 100 den fazla  polis tarafından dağılmalarına dahi izin verilmeden yere yatırılarak ters kelepçeyle gözaltına alındı. Olanları otelinin penceresinden izlediği belli olan Akcanlar patronu polis şeflerinin cansiparane(?) mücadelesi karşısında mutluluk duydugu tahmin ediliyor."

(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'ndan Tanju Özcan'a kınama cezası

SONRAKİ HABER

CarrefourSA işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı, talepleri kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa