28 Ağustos 2024 19:30

CarrefourSA işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı, talepleri kabul edildi

CarrefourSA depo işçilerinin 17 gün süren eylemleri sonuç verdi. DGD-SEN, taleplerinin kabul edildiğini, iki ayrı taşeron firmanın depolardan tamamen gönderildiğini duyurdu.

Fotoğraf: DGD-SEN

Paylaş

CarrefourSA'nın İstanbul Esenyurt ilçesindeki deposunda çalışan işçilerinin 17 gündür sürdürdüğü eylemleri kazanımla sonuçlandı. İşçiler yüzde 10 ek zammın yanı sıra, tüm işçilere kadro talebini de direnerek kazandı.

Mücadelenin başarıyla sonuçlandığını duyuran Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD- SEN), söz konusu kazanımların sadece Esenyurt'taki depoda değil CarrefourSA bünyesinde çalışan tüm mağaza çalışanları için de geçerli olduğunu aktardı.

DGD-SEN sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Onur ve haysiyet mücadelesi kazandı, işçiler kazandı. CarrefourSA depo işçilerinin kazanımı Türkiye işçi sınıfına armağan olsun" ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda işçilerin, alkışlarla yeniden iş yerine döndükleri anların görüntüsü de yer aldı.

İlerleyen saatlerde daha detaylı bir açıklama yayımlayan sendika, iki ayrı taşeron firmanın depolardan gönderildiğini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda çalışan işçilerin, iş koşullarında iyileştirme ve zam talebinde bulunmalarının ardından DGD- SEN üyesi 4 kişi işten atılmıştı. Bunun üzerine CarrefourSA deposunda çalışan işçilerin tamamına yakını aynı gün, hem 4 işçinin işine son verilmesini protesto etmek hem de iş koşullarının iyileştirilmesi ve zam talebiyle toplu olarak iş bıraktı. 

(İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Polis, açıklama yapmak isteyen Akcanlar işçilerini darbederek gözaltına aldı

SONRAKİ HABER

Ankara'da taksi ücretlerine zam: Açılış ücreti 35 TL, bindi-indi ücreti 100 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa