29 Ağustos 2024 09:14
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ağustos 2024 15:19

Sefaköy'de metrobüs kazası: 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi gözaltında

İstanbul Sefaköy'de metrobüs kazası meydana geldi. 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 50 kişi yaralandı. 2'si şoför 4 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüs kaza yaptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır 50 kişi yaralandı. Kazayla ilgili 2 metrobüs şoförü ile 2 denetim amiri gözaltına alındı.

Küçükçekmece, D-100 Karayolu üzerinde 2 metrobüs çarpıştı. Çarpışmanın ardından savrulan metrobüsler bariyerlere çarparak durabildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken ağır yaralı olan 22 yaşındaki Ferhat Uçar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle her iki istikamette uzun araç kuyrukları oluştu. Metrobüs yolu kapanırken, yolcular Marmaray ve otobüs duraklarına yönlendirildi.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

4 KİŞİ GÖZALTINDA

2 metrobüs şoförü ile 2 denetim amiri gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında, kazaya karışan 2 metrobüs şoförü ile metrobüs hattında görevli 2 denetim amiri gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 kişi, işlemleri için emniyete götürüldü.

Soruşturmada kazanın incelenmesi için bilirkişi görevlendirmesi yapılırken, yetkililerden olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de istendi.

Kazanın ardından gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y'nin şüpheli olduğu, diğer 2 kişinin ise sadece bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.

KAZAYA İLİŞKİN BİLİRKİŞİ ÖN RAPORU

Kazaya ilişkin bilirkişi tarafından ön rapor hazırlandı.

Raporda, metrobüs hattındaki "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.

Yayınlanan görüntülerde ise metrobüs şoförünün "Beyaz Yol" çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı levhasını kaçırdıktan sonra metrobüs yolunda duran beyaz araç ile karşı karşıya gelince son anda sağa kırdırdığı görülüyor. 

GÖZALTINA ALINAN ŞOFÖRLER SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLDÜ

Metrobüs kazasına ilişkin gözaltına alınan metrobüs şoförü Murat Çetin ve metrobüs yolundaki aracın şoförü Şafak Yıldız sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından Murat Çetin ve Şafak Yıldız Sefaköy Polis Merkezi'ne getirildi. Diğer metrobüs şoförü Emrah Yıldırım ise, polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

FERHAT UÇAR'IN CENAZESİ ADLİ TIP'TAN ALINDI

Kazada hayatını kaybeden Ferhat Uçar'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alındı. 

İstanbul Valiliği Küçükçekmece'deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 'Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında an itibariyle; 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 50 kişi de yaralanmıştır. Yaralıların, kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmekte olup, tedavileri tamamlanan 7 kişi taburcu edilmiştir.' denildi.

FERHAT UÇAR'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Esenyurt Uhud Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına, Uçar'ın ailesi, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Özer ve yakınları katıldı.

Uçar'ın taziyeleri kabul eden ailesi, güçlükle ayakta dururken yaşanan kazaya tepki gösterdi. Ferhat Uçar'ın cenazesi, namazın ardından Esenyurt Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu X hesabından yaptığı açıklamada "Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor." ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

UNRWA: İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 212 BM çalışanı öldürüldü

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden 8 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa