29 Ağustos 2024 10:27
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ağustos 2024 16:04

Narin Güran 9 gündür kayıp: Adli tıp raporu sonuçları bekleniyor 

Ağabeyin kolundaki ısırık izinin kaybolan Narin'e ait olmadığı yönündeki haberler üzerine açıklama yapan Av. Nahit Eren, "Adli Tıp Raporu iddia edildiği gibi bir tespiti barındırmıyor" dedi.

Kayıp Narin Güran | Fotoğraf: Aile arşivi

Paylaş

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına alınan ağabey E.G. (18) kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için dün Diyarbakır’dan İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürüldü. 

Adli Tıp Kurumunda yapılan inceleme sürerken, raporun çıktığına ve izlerin Narin Güran’a ait olup olmadığına dair tespitin yapıldığına ilişkin çeşitli haberler çıktı. Ancak Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, sosyal medya hesabından, sonuçların beklendiğini ve henüz bir tespit yapılmadığını açıkladı. İki ayrı paylaşım yapan Eren, ilk paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Şüpheli sıfatıyla gözaltına alınanlarla ilgili şüphe konusundaki olgulara dair teknik incelemelerin ve adli tıp raporlarının sonucu soruşturmanın seyri konusunda belirleyici olabilir/olacaktır. Sonuçların beklenildiği ve sürecin tarafımızca takip edildiğinin bilinmesini isteriz.”

"İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ TESPİT BARINDIRMIYOR"

Eren sonraki paylaşımında ise, “Teyit edilmemiş ve gerçek olmayan bilgilerle kamuoyunu lütfen yanıltmayın. İlk günden beri ifade ettiğim üzere doğru olmayan bilgiler tamamen soruşturma sürecine zarar vermektedir. Adli Tıp Raporu iddia edildiği gibi bir tespiti barındırmıyor” ifadelerine yer verdi.

ARAMA ÇALIŞMALARI GENİŞLETİLDİ

Öte yandan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları genişletildi. Çevre illerden arama-kurtarma ekipleri ve gönüller geldi. Bugüne kadar dalgıçlar sulama kanalı, dere ve sazlıkta çalışma yaparken diğer ekipler de kayalıklar, tarlalar, boş evler ve ahırların yanı sıra yeraltı görüntüleme cihazlarıyla saman yığınlarını da taradı. Narin Güran 9 gündür kayıp. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meteorolojiden 8 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

34'üncü Burhaniye Ören Kültür Sanat Festivali başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa