29 Ağustos 2024 14:54

Sarar'da grev başladı: "TİS imzalanana kadar grevimiz büyüyerek devam edecek"

Öz Büro-İş Sendikası üyesi işçiler, 29 ildeki 69 Sarar mağazasında greve başlıyor. Greve çıkan işçiler, "Toplu iş sözleşmesi imzalana kadar grevimiz sürecek” dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Sarar ile Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Büro-İş arasında 20 Mart 2024 tarihinde başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 8'inci ayında ücrette anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev kararıyla sonuçlandı. Toplamda 400 işçiyi kapsayan 29 şehirdeki 69 mağazadaki grev bugün başladı.

Sendika yaptığı açıklamada, ''mağazayı etkilemeden toplu sözleşmeyi imzalamak istediklerini bu nedenle Sarar'ın diğer mağazalarındaki greve ilerleyen günlerde sırayla başlayacaklarını'' söyledi.

ANKAmall AVM önünde basın açıklamasını Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba okudu. Toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar grevin büyüyerek devam edeceğini kaydeden Gülbaba, şunları söyledi:

"Bu grev, toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar yükselerek devam edecek. Hiç kimse kusura bakmasın işçileri odalara çekip, 'Sakın greve çıkmayın, eğer greve çıkarsanız işinizden olursunuz' demek suçtur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Biz, yasanın, hukukun sınırları içerisinde hak mücadelesi için greve çıktık. Bu grev bugün ANKAMall'de başlıyor ama 29 ilde 69 mağazada bu grevi her gün bir tane daha başlatmak suretiyle yükselterek devam ettireceğiz. Emeğimize, hakkımıza dil uzatılmasından rahatsızız."

Bugün farklı mağazalardaki işçilere greve çıkmamaları için uyarılar yapıldığını ifade ederek, "Greve neden hepsinde aynı anda başlamadık, çünkü biz mağazanın, müşterilerin asla zarar görmesini istemiyoruz. Bu sabah bizim birçok ildeki arkadaşımıza baskılar yapıldı. Şu an da işyerlerindeki arkadaşlarımıza greve katılmamaları yönünde telkinler devam ettiği gibi bu kez yazılı imzaları isteniyor. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre bu suçtur" diye konuştu.

Alışveriş merkezinin önünde yapılan basın açıklamasının ardından Sarar işçileri, mağazaya grev ilanını astı. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalık Film Festivali: Yerli filmlerde ‘şehirde sıkışmışlık’ teması öne çıkıyor

SONRAKİ HABER

Yurt müdürünün odasında öğrenciyi tehdit edenler hakkında soruşturma izni verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa