29 Ağustos 2024 15:04

Yurt müdürünün odasında öğrenciyi tehdit edenler hakkında soruşturma izni verilmedi

Bursa Valiliği, bir Emek Gençliği üyesinin kaldığı devlet yurdunda müdürün odasında kendisini "istihbaratçı" diye tanıtan kişilerce tehdit etmesi ile ilgili soruşturma izni vermedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa Teknik Üniversitesi'nde bir Emek Gençliği üyesinin kaldığı devlet yurdunda müdür odasında kendisini “istihbaratçı” diye tanıtan kişilerce tehdit edildi. İçişleri Bakanlığı Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan’ın soru önergesine “Bursa Valiliği idari soruşturma başlattı” yanıtı verirken, valilik “yurda gelen kişilerin kimliklerinin tespit edilemediği” iddiasıyla soruşturmaya izin vermedi.

Süleyman Çelebi Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda, güvenlik görevlileri tarafından müdürü Köksal Saka’nın odasına götürülen öğrenci, burada kendisini terörle mücadele biriminde "istihbaratçı" olarak tanıtan iki şahısla karşı karşıya bırakıldı. Emek Gençliği üyesi öğrenciye, okuduğu bölüm, kardeş sayısı ve ailevi bilgileri dahil olmak üzere birçok kişisel bilgi soruldu. Kendisinin uzun süredir takip edildiği söylendi. Konuşmanın devamında Emek Partisi’nin “kanlı eylemler düzenlediği” şeklinde söylemlerde bulunan şahıslar, öğrenciye Görükle'nin dışında bir yerde yemek eşliğinde konuşma teklifinde bulunuldu. Konuşulanları başkalarına aktarması halinde ise suç işlemiş olacağı iddia edilerek tehdit edildi.

Emek Partisi Bursa İl Örgütü suç duyurusunda bulunurken, İçişleri Bakanlığı Emek Partisi Milletvekili İskender Bayhan’ın konuyla ilgili verdiği soru önergesine “Bursa Valiliği tarafından 01.07.2024 tarihli idari soruşturma başlatıldığı” yanıtını verdi. Ancak Bursa Valiliği İl İdare Kurulu “Yurda gelen kişilerin kimliklerinin tespit edilemediği, telefon numaralarıyla eşleşen personel bulunamadığı ve iddiaları destekleyecek somut delile ulaşılamadığı” gerekçesiyle soruşturma izni verilmemesine karar verildiğini bildirdi.

Yaşananlara tepki gösteren Emek Partisi Bursa İl örgütü yaptığı açıklamada, "Bu saldırı ve tehditlere elbette gençlerimiz boyun eğmeyecektir. Mücadeleye bağlılık ve kararlılık iradesi gençlerimize Denizlerin mirasıdır. Partimizin tüm üyeleri ve gençlerimize her koşulda sahip çıkacağız ve yanlarında olacağız. Yaşanan bu hukuksuz uygulama için Bölge İdare Mahkemesine başvurarak bu kararın kaldırılmasını, sorumluların yargılanmasını talep edeceğiz” dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sarar'da grev başladı: "TİS imzalanana kadar grevimiz büyüyerek devam edecek"

SONRAKİ HABER

Urfa'da sulama kanalına düştüğü iddia edilen kadın hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa