29 Ağustos 2024 16:17

Rusya: Ukrayna ile müzakere Kursk'tan sonra geçerliliğini yitirdi 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile müzakere konusunun Kursk'a yönelik saldırılardan sonra geçerliliğini yitirdiğini söyledi.

Sergey Lavrov | Fotoğraf: Rusya Dışişleri Bakanlığı

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile müzakere konusunun, Kursk bölgesine yönelik saldırılardan sonra geçerliliğini yitirdiğini söyledi.

Lavrov, Rusya'yı ziyaret eden Senegal Dışişleri Bakanı Yassine Fall ile başkent Moskova'da bir araya geldi. İki bakan, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Lavrov, Sahra ve Sahel bölgesindeki duruma değinerek "Rusya, buradaki terör tehdidinin artmasından endişeli." dedi. Lavrov, Rusya'nın Senegal ve diğer Afrika ülkelerine savunma alanında destek sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasında müzakerelerin yeniden yapılması ihtimalini değerlendiren Lavrov, Ukraynalı askerlerin, ağustos başında Kursk bölgesine saldırdığına değinerek "Diğer teklifler ve anlaşmalar, Kiev yönetimi ve Batı tarafından sabote edilmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, haziranda yeniden barış teklifi yaptı. Kimsenin müzakerelere hazır olduğumuzdan şüphelenmemesi gerekiyordu. Elbette, Kursk bölgesindeki maceradan sonra bununla ilgili istişareler geçerliliği yitiriyor" ifadelerini kullandı. Lavrov, Batı'nın Ukrayna'ya gitgide daha fazla modern silah gönderdiğini belirterek "Bu, ciddi bir konu ve bunu çok ciddiye alıyorum." diye konuştu.

Senegal Dışişleri Bakanı Fall ise Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dair "Senegal, bu konuda tarafsız yaklaşım sergiliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin barış yoluyla çözüleceğini umuyoruz. Diyaloğu sağlamaya ve müzakerelere başlatmaya çağırıyoruz. Bu, Senegal ve Afrika Birliği'nin pozisyonudur." dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hayvan hakları savunucuları AYM önünde: Kandan başka bir şey vermeyen kanun geri çekilsin

SONRAKİ HABER

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış: Tarım Kredi Marketleri'nde ucuzluk masalı sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa