29 Ağustos 2024 18:40

Karşıyaka Belediyesi işçileri direnişlerini sürdürüyor: "Hırsız değil emekçiyiz"

Direnişte bulunan Karşıyaka Belediyesi işçileri bildiri dağıtarak işlerine geri dönme mücadelesini sürdüreceklerini belirtip Karşıyaka halkını dayanışmaya çağırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İşten atılan Karşıyaka Belediyesi işçileri direnişlerini sürdürüyor Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ. işçileri işten atıldıkları 9 Ağustos'tan bu yana direnişlerini sürüyor. İşçiler bugün bildiri dağıtarak, Karşıyaka halkını dayanışmaya, Belediye yönetimini de aldığı yanlış karardan dönmeye çağırdı.

"KOD 46'DA YER ALAN HİÇ BİR SUÇU İŞLEMEDİK"

Çarşı girişinde toplanan işçiler, "Başkan elini ekmeğimden çek", "Hırsız değil emekçiyiz biz", "İşimizi geri alacağız" sloganları ile İzban istasyonuna yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel İş 8 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Barış Okur, 5, 15 hatta 25 yıldır bu kente hizmet eden Kent AŞ. işçilerinin tek suçunun maaşını eksiksiz ve zamanında istemek olduğunu belirtti.

Yasanın kendilerine verdiği hakkını savunma konusunda yaptığı eylemden dolayı işçilerin işten atıldığını dile getiren Okur, "Kod 46'da yer alan hiçbir suçu biz işlemedik. Yıllardır belediyenin sosyal tesislerinde, parklarda, imarda, arşivde bu kente doğumdan ölüme hizmet veren Kent AŞ. emekçileriyiz" dedi.

"BELEDİYE YÖNETİMİNİN BU YANLIŞ KARARINDAN DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ"

Karşıyaka Belediyesi yönetimine seslenen Okur, "Haksız, hukuksuz atıldık. Bir an önce işimize geri dönmek istiyoruz. Aylardır taksit taksit aldığı ücretler nedeniyle Kent Aş. işçisi kirasını ödeyemiyor, çocuğunu okula yazdıramıyor. Bankalardan hacze uğruyor, tefeciye bulaşan, intihar eden arkadaşlarımız oldu. Eşinden ayrılanlar oldu. Kod 46'yı kimse ne ailesine ne çevresine anlatamıyor. Bir an önce Belediye yönetiminin bu yanlış karardan dönmesini bekliyoruz, işimizi geri istiyoruz" dedi.

Karşıyaka halkına da çağrı yapan Okur, "Bizler haksız hukuksuz işten atılan Karşıyaka Belediyesi işçileri olarak sabah 8.30'dan 17.30'a kadar belediye binası önünde direnişteyiz. Tüm Karşıyaka halkını dayanışmaya bekliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından işçiler bildiri dağıttı.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam