29 Ağustos 2024 19:50
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2024 14:07

İsrail’e petrol tedarikini ifşa eden ve gözaltına alınan iki gence sınır dışı tehdidi

TRT World'ün bir panelinde İsrail’e petrol tedarikini ifşa eden iki Filistinli genç "Cumhurbaşkanına hakaret" ile suçlamasıyla sınır dışı edilmek isteniyor.

Fotoğraf: @filistinicinbin/X

Paylaş

TRT World’ün panelinde SOCAR'ın İsrail’e petrol tedarikini ifşa eden 2'si Filistinli 4 genç gözaltına alındı. Türkiye vatandaşı olan iki genç serbest bırakılırken, iki Filistinli genç "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla sınır dışı tehdidi ile yüzyüze.

 TRT World’ün bir panelinde İsrail’e petrol tedarikini ifşa eden Filistinli bir üniversite öğrenci 27 Ağustos'ta evinden alınarak Geri Gönderme Merkezi'ne götürülmüştü. Filistin İçin Bin Genç hareketi eyleme katılan 3 gencin daha gözaltına alındığını duyurdu. Hareket tarafından yapılan  X sosyal medya hesabından yapılana açıklamada  "TRT World eyleminde Türkiye'den İsrail'e akan Azerbaycan petrolünü ifşa eden 1'i Filistinli 3 arkadaşımız daha gözaltına alındı" denildi. 

İKİ GENÇ SINIR DIŞI EDİLMEK İSTENİYOR

Filistin İçin Bin Genç Hareketi tarafından daha sonra yapılan açıklamada Geri Gönderme Merkezinde tutulan iki Türkiye vatandaşı gencin serbest bırakıldığı, iki Filistinli gencin ise "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla deport edilmek istendiği belirtildi.

Bugün yapılacak eyleme çağrı yapılan açıklamada "Filistinli iki kadın arkadaşımız 'Erdoğan, petrol vanalarını kapat' dediği için sınır dışı edilmekle tehdit ediliyor. Sözlerinin arkasındayız, arkadaşlarımızı alacağız. Bugün saat 18.00'de AKP İl Binası önündeyiz. Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz." denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Yangınlarla, tahsislerle, izinlerle kaybettiğimiz ormanlar geleceğimiz!"

SONRAKİ HABER

ODTÜ öğrencileri:  ‘Yozgatlıgil'in ODTÜ'yü temsil etmeyişini Kök gibi protesto edeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa