30 Ağustos 2024 09:42

Sokak röportajındaki ifadeleri gerekçesiyle tutuklanan Dilruba tahliye edildi

Sokak röportajında erişim engelini eleştiren ifadeleri gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu, gece saatlerinde sessiz sedasız tahliye edildi.

Ekran görüntüsü Tüylü Mikrofon'un videosundan alınmıştır

Paylaş

İzmir'de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, tahliye edildi. Dilruba’nın annesi Aysel Kayserilioğlu, “Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak” dedi.

Bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna ilişkin önemli gelişme yaşandı.

Kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız tarafından itiraz edilmiş, ancak “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan ise tutuklu yargılanmasının devamını karar verilmişti.

TAHLİYE EDİLDİ

18 gündür tutuklu bulunan Dilruba, gece 02.00-03.00 sularında cezaevinden tahliye edildi. Dilruba’nın tahliyesine ilişkin gerekçeli kararın henüz çıkarılmadığı ifade edildi.  Dilruba, 3 Eylül'de hakim karşısına çıkacak.

Dilruba’nın tahliye kararı ailesine ve avukatına haber verilmemesi tepkiyle karşılanırken Dilruba Kayserilioğlu’nun annesi Aysel Kayserilioğlu, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Aysel Kayserilioğlu, "Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Avukatı ya da ailesi aranır. Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. 'Annecim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler' dedi. Arkadaşları vardı. Onları aradım o şekilde gidip aldılar. Bir genç kız. Ya başına bir iş gelse orada. Tenha bir yer. Orası suçluların olduğu bir yer. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak.'' dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Dilruba'nın tahliyesi ile ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklama yaptı. Özel, "Dün cezaevinde ziyaret ettiğim Dilruba Kayserilioğlu dün gece saatlerinde tahliye edildi. Hiç tutuklanmamış olması gereken Dilruba'nın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını önemli buluyorum ancak yaşananlar hukuk sistemimize de demokrasimize de büyük zarar vermiştir. Hiçbir yurttaşımızın ifadeleri ve düşünceleri nedeniyle özgürlüklerinden mahrum bırakılmayacağı gerçek bir demokrasiyi biz kuracağız." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

30 yıllık hasta tutuklunun tahliyesi bir kez daha engellendi

SONRAKİ HABER

İsrail’in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa