Akcanlar işçileri: Zulme karşı birleşmezsek bütün fabrikalarda bu sistemi uygulayacaklar

Akcanlar işçileri direnişlerinin 13. gününde Antepli işçilere seslenerek, “Bizlere dayatılan yedili sisteme, vergi zulmüne karşı birleşmezsek yarın bütün fabrikalarda bu sistemi uygulayacaklar” dedi.

30 Ağustos 2024 10:30
Paylaş

Antep OSB’de üretim yapan Akcanlar Tekstil fabrikası işçileri, vergi kesintilerine ve patron tarafından dayatılan yedili çalışma sistemine karşı 17 Ağustos günü iş bırakarak üretimi durdurmuştu. Bunun üzerine patron, iş bırakan 90 işçiyi önce kod 46, daha sonra da işsizlik maaşı almamaları için kod 22’yle işten çıkarmıştı.

İşçiler direnişlerinin 13. gününde patrona ait olan Grand Otel önün de açıklama yaptı. Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla yapılan açıklamaya Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca da destek verdi.

“YEDİLİ SİSTEM KARARINDAN DERHAL VAZGEÇİN”

Polis ablukası altında yapılan eylemde işçiler adına açıklamayı yapan Ali Sarıçiçek, “Başpınarda bizimle aynı koşullarda çalışan aynı sorunları yaşayan işçi kardeşlerimize. Bugün bizlere dayatılan yedili sisteme, vergi zulmüne karşı birleşmezsek yarın bütün fabrikalarda bu sistemi uygulayacaklar” çağrısı yaptı. İşçilerin taleplerini yinelen Sarıçiçek, “Yedili sistem kararından derhal vazgeçin. İşten atılan bütün işçileri geri alın. Taleplerimiz kabul edilene kadar her gün burada olacağız. Gerekirse süresiz oturma eylemi başlatacağız” dedi.

“PATRONA İŞÇİLERİN SELAMINI GETİRDİK”

BİRTEK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de CarrefourSA deposundaki işçilerin eyleminin kazanımla sonuçlandığını hatırlatarak, “Onlar da ‘size Sabancı’nın selamı getirdik’ diyerek tıpkı dün Akcanlar işçilerine olduğu gibi işkenceyle, darp ederek gözaltına almışlardı. Dün de Antep polisi, emniyeti bize Akcanlar patronunu söyledi. Biz de bugün onlara işçilerin selamını getirdik. Selamları üstümüzde kalmasın. Sonuna kadar da direneceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“İŞÇİLERİN MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ”

KESK adına konuşan Eğitim Sen Antep Şube Sekreteri Oğuz Dağ ise işçilerin dün darbedilerek gözaltına alınmasını eleştirdi. Dağ, “Bu düzeninin, bu sistemin kime hizmet ettiğini buradan hepimiz görüyoruz. Biz kamu emekçileri olarak direnen Akcanlar işçilerine sonuna kadar destek sözü veriyoruz. Bu onurlu mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ulusal Ajans'tan AKP’ye yakın federasyona hibe

SONRAKİ HABER

Adana'da kadın cinayeti | Ayşe Dürüst evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa