30 Ağustos 2024 13:18

Jandarma Fernas patronuna kalkan oldu: İşçiler aileleriyle birlikte güneş altında bekletiliyor

Jandarma, Manisa Soma'da sendikal hakları ve işçi sağlığı ve güvenliği için mücadele eden işçilere karşı AKP'li Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madene kalkan oldu. İşçiler güneş altında bekletiliyor.

Fotoğraf: Bağımsız Maden-İş

Paylaş

Manisa Soma'da AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Maden’de sendikal hakları ve işçi sağlığı ve güvenliği için direnişe geçen işçiler yine jandarma tarafından engellendi. Üretimi durduran işçiler daha önce jandarma tarafından gözaltına alınırken bugün ise madenci ailelerinin, arkadaşlarının katılımıyla şirket önünde yapılması planlanan basın açıklaması, kolluk kuvvetlerinin yoğun müdahalesiyle engellendi.

Jandarma, maden yoluna çıkan tüm yolları kapatarak, ailelerin ve köylülerin bölgeye geçişini durdurdu. Çocuklar ve aileler, kavurucu güneş altında saatlerce bekletilirken, evlerine  dönmelerine de izin verilmiyor. Jandarmanın şirket yanlısı tutumu ise tepki çekiyor.

NE OLMUŞTU?

6 gün önce Fernas Maden’de Bağımsız Maden İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle 7 işçi işten çıkarıldı. İşten atmalara tepki göstermek ve işten atılan arkadaşlarına destek olmak için iş durduran 70 işçi jandarma müdahalesine maruz kalarak gözaltına alındı. Ardından serbest bırakılan işçiler maden önüne dönerek direnişi sürdürdü. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin emeklilik gündemi: Emeklilik yaşını 70’e çıkaracaklar

SONRAKİ HABER

DEM Partili Çiftyürek: Coğrafyamız gıda kriziyle yüz yüze

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa