30 Ağustos 2024 15:34

M9 Ataköy - Olimpiyat Metro hattının Mimar Sinan İstasyonu hizmete açıldı

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Mimar Sinan İstasyonu, yapım işleri tamamlanarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbulluların hizmetine açıldı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Mimar Sinan İstasyonu, yapım işleri tamamlanarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstanbulluların hizmetine açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından “M9 Ataköy - Olimpiyat Metro Hattımızın Mimar Sinan İstasyonu’nu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açıyoruz” dedi.  Mimar Sinan İstasyonu ile İBB tarafından yapımı tekrardan başlatılacak olan Kirazlı-Halkalı Metrosu’na entegrasyon sağlanacak.

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Mimar Sinan İstasyonu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açıldı. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB yönetimi, önceki idare tarafından durdurulan diğer metro hatlarında olduğu gibi, Ataköy-İkitelli metro hattında da çalışmaları yeniden başlatarak 29 Mayıs 2021’de hattın Bahariye ve Masko İstasyonları’nı, 18 Mart 2024 Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde ise Bahariye-Ataköy kısmını hizmete açtı.

"KİRAZLI - HALKALI METROSU İLE ENTEGRASYONU SAĞLAYACAK"

M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın işletmeye alınan Mimar Sinan İstasyonu’nun yapım işleri de tamamlanarak 30 Ağustos itibarıyla yolculu işletmeye hazır hale getirildi. Bu istasyon, yapımı tekrardan başlatılacak olan Kirazlı-Halkalı Metrosu ile entegrasyonu sağlayacak.

"5 İLÇEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR"

2021’de yolcu taşımaya başlayan hattın 2 istasyonlu İkitelli-Bahariye kısmı ve 18 Mart 2024 itibarıyla açılan 8 istasyonlu Bahariye-Ataköy arası ile toplam 10 istasyonla hizmet veren Ataköy-İkitelli Metrosu, Mimar Sinan İstasyonu’nun açılması ile birlikte 11 istasyona ulaştı. Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçerek 5 ilçeyi birbirine bağlayan 13,39 kilometrelik hat, sadece 19,5 dakikada ilk istasyondan son istasyona ulaşıyor.

"İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU DUYURDU"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda “M9 Ataköy - Olimpiyat Metro Hattımızın Mimar Sinan İstasyonu’nu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açıyoruz” dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

‘Umut fuarı’ ucuz işçi pazarına döndü!

SONRAKİ HABER

Adana Altın Koza'da yarışacak belgeseller belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa