30 Ağustos 2024 16:42

Özgür Özel 30 Ağustos programına konuşmacı olarak alınmadı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Özgür Özel'in Kütahya'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi kutlama programında konuşturulmamasına dair açıklama yaptı.

Ali Yerlikaya (solda), Özgür Özel (sağda) | Fotoğraflar: ANKA

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaşanan ''protokol krizine'' ilişkin, ''Cumhuriyet Bayramımız ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızın resmi kutlama programının nasıl icra edileceği mevzuatta net bir şekilde belirtilmiştir" açıklamasını yaptı.

 

Yerlikaya, Kütahya'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni protokol konuşmalarında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yer verilmemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yerlikaya "Birliğimizi ve beraberliğimizi en güzel şekilde yansıttığımız böyle bir ortamda, suni gündemler çıkarmak; hem 30 Ağustos’a hem de Aziz Milletimize saygısızlıktır. 30 Ağustos; 'özel' değil 'resmi' bir kutlama törenidir. Yapılacak törenler, kutlamalar, A’dan Z’ye uyulması gereken tüm protokol kuralları ilgili yönetmelik ve genelgelerle belirlenmiştir. Çerçevesi bellidir. Yıllardır da bu kurallara harfiyen uyulur. Cumhuriyet Bayramımız ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızın resmi kutlama programının nasıl icra edileceği mevzuatta net bir şekilde belirtilmiştir." dedi.

ÖZEL: BİZİM İKTİDARIMIZDA KONUŞTURACAĞIZ

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Dumlupınar Şehitliği’ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenecek olan resmi törende kendisine protokol konuşmalarında yer verilmediğini açıklamıştı. Özel, "Bir kişinin dolma kaleminden çıkmış bakan konuşacak. Son seçimlerin en çok oy almış, ülkenin kurucu partisi konuşmayacak. Ne olacak orada? Bizim partililerimiz bunu kaldıramayacak, hazmedemeyecek. Patırtı, gürültü çıkacak. Bu gerginlikten medet umuyorlar. Vallahi bu fırsatı onlara vermeyeceğim" ifadesini kullandı.

Özel, "Biz iktidarımızda bir partinin genel başkanı geldiyse resmi törende konuşturacağız. Bu devletin geleneğinde bu var. Bu AK Parti'nin zihniyeti bozuk. Zihniyeti böyle kavga çağrıştırdığı için hep gerginlik istiyorlar. Bir de neymiş efendim etrafındaki devletin polisini kendi öz gücü sanıyor. Bizim de etrafımızda korumamız var. Utanç duyuyorum onu vatandaşla karşı karşıya getirmeye. Devletin jandarmasını, devletin polisini kendi öz gücü sanıyor. Benim öz gücüm CHP'nin üyeleri ve milletimiz. Başka hiçbir gücüm yok" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’li Bayhan, Bakan Işıkhan’a sordu: Gelir vergisinin yüzde 10 oranında sabitlenmesi için bir düzenleme yapacak mısınız?

SONRAKİ HABER

‘Türkiye’nin Suyu’ kitabı yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa