30 Ağustos 2024 21:25
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ağustos 2024 12:59

CHP’li Fatih Belediye Meclis üyesi Şimşek: En çok burs ve kreş desteği talep ediliyor

Fatih’te CHP’li Belediye Meclis üyesi Fadime Şimşek, Meclis üyeliğinin üzerinden geçen süre zarfında gözlemlerini paylaştı. Şimşek, en çok okul bursu ve kreş için kapılarının çalındığını belirtti.

Fadime Şimşek'in kişisel arşivi.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

AKP’nin ‘kale’lerinden biri olarak nitelendirilen Fatih’te CHP’li Belediye Meclis üyesi Fadime Şahin, en çok okul için bursu ve kreş için kapılarının çalındığını belirtti.

Yerel seçimlerde AKP az bir oyla Fatih Belediyesini kazanmıştı. Fatih Belediyesi Meclisinde AKP’nin 18, CHP’nin 16, MHP’nin 3 üyesi bulunuyor. CHP’nin Fatih Belediye Meclis üyesi Fadime Şimşek, elinden geldiğince belediyede CHP grubuna ait olan salonu kullanarak, halkın sorunlarını dinliyor.  Meclis üyeliğinin üzerinden geçen süre zarfında gözlemlerini Evrensel ile paylaştı. Fadime Şimşek, ilçede en çok “göçmenlerle” ilgili sorunuyla karşılaştıklarını belirtti. Şişmek, bunun da daha çok “çocukların güvenliği” kaygısıyla yapıldığını aktardı. Şimşek, Fatih sokaklarında gezdiğim zaman halkın, esnafın birinci olarak ekonomi, ikinci olarak göçmen sorunu üçüncü olarak kentsel dönüşüm dördüncü olarak da otopark sorunundan yakındıklarını duyuyoruz” dedi. Hükümetin açıkladığı tasarruf programının AKP’li belediyelerin yaptığı harcamalardan sonra açıklandığını savunan Şimşek, Fatih belediyesinde bunun yaşandığını aktardı.

“KADINLAR ‘AÇIZ’ DİYORLAR”

Kadınlardan ise daha çok ekonomiye talepleri dile getirdiğini anlatan Şimşek, “Kadınlar açız, diyorlar” dedi. Okulların açılacağını da hatırlatan Şimşek, “Herkes burs istiyor. Çocuğu okula gönderemiyorum, deyip burs için başvuran çok. Kreş sorunu büyük bir problem. Çalışan aileler çocuklarını verecek kreş bulamıyorlar. Belediyenin sağladığı kreşler hep dolu ve yandaşlar yerleştiriliyor” ifadelerini kullandı. Şimşek, ilçede ulaşım sorununa da yaşandığını belirtti.

“FATİH DEPREME HAZIR DEĞİL”

Fatih’in eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Şimşek, acilen bir kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirterek, “Yağmurlarla birlikte su baskınları, rüzgarlarda devrilen balkonlar gibi problemler sıkça yaşanıyor. Binalar çok hassas ve birçok insan için hayati tehlike yaratıyorlar. Bir depreme karşı Fatih kesinlikle hazır değil ve acilen harekete geçilmeli bu konuda” ifadelerini kullandı.

ESNAFA MOBİNG UYGULANIYOR

Düzenli olarak hafta bir defa esnaf ziyaretleri yaptığını anlatan Şimşek, esnafın ekonomideki kötü gidişattan dolayı iş yapamadığını söyledi. Fatih Belediyesinin esnafa mobing uyguladığını belirten Şimşek, “Ekonomik şartlarının ağırlaşması, emlak, çöp vs. Vergi artışları ve belediyenin, zabıtaların mobbingleri sonucu esnaf büyük ekonomik sorunlar yaşıyor. Turistlerin önünde zabıtanın denetim yapması turistleri korkutup turizm gelirlerine de zarar veriyor” dedi. Belediye Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakındaki AKP ve MHP’de olduğunu belirten Şimşek, bu durumdan dolayı ilçenin sorunlarını dair gündeme getirmek istediklerinde kabul edilmediğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu’ndan 1 Eylül’e çağrı

SONRAKİ HABER

DEM Parti ve DBP Antep İl örgütleri Akcanlar işçilerini ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa