DEM Parti ve DBP Antep İl örgütleri Akcanlar işçilerini ziyaret etti

DEM Parti ve DBP Antep İl örgütleri direnişlerinin 14. gününde Akcanlar işçilerine ziyarette bulundu.

30 Ağustos 2024 22:04
Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Antep İl örgütleri direnişlerinin 14. gününde Akcanlar işçilerini ziyaret etti. Ziyarette Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antep Milletvekili Sevda Karaca da yer aldı. Ziyarette işçilerle dayanışmanın sürdürüleceği vurgusu yapıldı.

İşçilere seslenen DEM Parti Antep İl Eş Başkanı Mehmet Satan, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın direnişi takip ettiğini, Antep’e gelerek işçileri ziyaret edeceğini söyledi. İşçilere seslenen Satan, “Biliyorsunuz ekmek mücadelesi adalet mücadelesidir. Hepimiz yan yana durduğumuzda aşılamayacak bir güç yoktur. Buradaki birlik bizi heyecanlandırıyor. Biz de bu birliğin ve dayanışmanın genişlemesi için elimizden geleni yapacağız. Çünkü biliyoruz: çoluk çocuğunuzun rızkı için, alın teriniz, emeğiniz için, insanca yaşamak için buradasınız. Bu sebeple direnişinizi tekrar selamlıyorum” dedi.

"İŞÇİLER BAŞLARINA BİR ŞEY GELMESİNİ BEKLEMEDEN BİRLİK OLMALI"

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca da “Deseler ki polis, valilik, emniyet işçi hakkını isterken karşısına dizilecek inanmazdık ama artık, yaşadık biliyoruz. Çok önemli bir sorunumuz var, biz her şeyi başımıza geldiğinde anlıyoruz. Başpınar’da son iki yıldır 60’a yakın fabrikada eylemler, direnişler oldu. Belki Akcanlar işçisinin o sırada haberi oluyordu, destekliyordu içten içe. Kazansın da istiyordu ama siz nasıl bugün başka fabrikadan işçiler desteğe gelsin istiyordunuz, o zaman da onlar Akcanlar işçisinin desteğini istiyordu” diye konuştu. İşçilerin başına bir şey gelmedikçe, sınıfla dayanışma içinde olmadığını birlik olmadığını ifade eden Karaca sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün çok açık bir gerçek var: gerçek dostluk bu direnişle ortaya çıktı, işçi sınıfı bunu unutmamalı. Belki aylar sonra bu direniş kazanılacak ve önemli bir deneyim de ortaya çıkacak. Ama işçi kim dost kim düşman bunu hafızasında tutmak zorunda.”

AKCANLAR İŞÇİLERİ: BİRLİĞİMİZDE KARARLIYIZ

Karaca’dan sonra konuşan bir Akcanlar işçisi de “Direnişimize desteğe gelen parti heyetlerine çok teşekkür ediyoruz. Bugün kimin dost ve düşman olduğunu, kime sırtımızı dayayacağımızı öğrendik. Bizi her engellemeye çalıştıklarında daha güçleniyoruz, yılmıyoruz. 6,5 senemi buraya verdim, alın teri döktüm. Ben çocuğumun rızkını bunlara bırakmayacağım” dedi.

Akcanlar işçisi Mahmut Önder de “Seçim zamanı tüm siyasi partiler bizim yanımızda olduklarını söylüyor. Bugün 14. günümüz ve 3-4 defa eylem yaptık. Herhangi birinde Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları Fatma Şahin, Mehmet Tahmazoğlu, Umut Yılmaz gelmedi. Hani yanımızdalardı? Karşımıza emniyet ve kolluk kuvvetlerini dikildi. Darbedildik, gözaltına alındık. Hani başkanlar nerede? O yüzden şunu söylüyorum, kimse birliğini bozmayacak ve patrona çocuğunun rızkını sermaye etmeyecek” diye konuştu.

Başka bir Akcanlar işçisi de “Direniş boyunca bize karşı nasıl savaş açtıklarını, bizi nasıl ezdiklerini gördük. Biz sanıyorduk ki devlet bizim yanımızda. Gördük ki zenginlerin, patronların yanındaymış. Ne olursa olsun birliğimizi bozmayacağız, sonuna kadar gitmekte kararlıyız” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Fatih Belediye Meclis üyesi Şimşek: En çok burs ve kreş desteği talep ediliyor

SONRAKİ HABER

Ukrayna: Rusya'nın Harkiv'e düzenlediği saldırıda 6 kişi öldü, 59 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa