31 Ağustos 2024 11:13

Çiftçinin satamadığı karpuzları kargalara yem oldu: Hem çiftçilikten hem de hayvancılıktan memnun değiliz

Maraş'ta çiftçinin satamadığı karpuzlar kargalara yem oldu. Duruma tepki gösteren çiftçi, "Hem çiftçilikten hem de hayvancılıktan memnun değiliz" dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Maraş'ın Andırın ilçesinde karpuzunu satamayan çiftçinin karpuzlarını kargalar yedi. Karpuzunu satamadığını ifade eden çiftçi Şükrü Gök "Biz bunu insanlar yesin diye de yetiştiriyoruz ama kargalar gelip yiyor. Satamıyoruz. Kargaların yemediği bir tane karpuz varmış onu da biz yiyoruz. Ürünümüzü satamadık ekstradan bir de karga yedi. Biz şimdi ne yapacağız biz? Hem çiftçilikten memnun değiliz hem hayvancılıktan memnun değiliz" dedi.

Akçakoyunlu köyünde karpuzunu satamayan çiftçinin karpuzlarını kargalar yedi. Çiftçi Şükrü Gök, şunları söyledi:

"Biz bunu insanlar yesin diye de yetiştiriyoruz ama kargalar gelip yiyor satamıyoruz. Kargaların yemediği bir tane karpuz varmış onu da biz yiyoruz. Ürünümüzü satamadık ekstradan bir de karga yedi. Biz şimdi ne yapacağız biz? Burası üç dönüm. Bütçemizin yettiği kadar ekiyoruz biz ancak. Yapacak bir şey yok yani. Vallahi hiç memnun değiliz. Hem çiftçilikten memnun değiliz hem hayvancılıktan memnun değiliz. Hayvancılıkta yem aldı başını gitti. Çıkan mısırı yedi liradan sattık. Yem 11 lira. On bin lira civarı üç dönüm yerin maliyeti.'' (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri’nden 1 Eylül çağrısı: Savaş her alanda hissediliyor

SONRAKİ HABER

Devlet, 747 muhtelif arsayı satışa çıkıyor: Taksitle satacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa