31 Ağustos 2024 11:45

82 yaşındaki Makbule Özer tahliye oldu, ailesine haber verilmeden cezaevinden çıkartıldı

82 yaşındaki hasta tutsak Makbule Özer, sabah saatlerinde ailesine haber verilmeden cezaevi kapısına bırakıldı. Oğlu Medeni Özer duruma tepki gösterdi.

Makbule Özer | Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’ın Edremit ilçesinde “terör örgütüne yardım etmek” iddiasıyla 9 Mayıs 2022 tarihinde tutuklanan ve 7 Eylül’de tahliye edilen 82 yaşındaki Makbule Özer, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalabilir” raporu sonrası 22 Nisan  2024’de tekrar tutuklandı.  

Hasta tutsak Özer, 254 günlük tutsaklığının ardından cezasını tamamlayarak, tahliye oldu. 

1 SAAT CEZAEVİ KAPISINDA BEKLEDİ 

Sabahın erken saatlerinde ailesine haber verilmeden tahliye edilen Özer, cezaevinin dış kapısına çıkarıldı. Ailesinin bilgisi olmadığı için burada yaklaşık bir saat bekleyen Özer, cezaevi görevlileri tarafından emniyete teslim edilmek istendi. Özer’in buna karşı çıkmasının ardından ailesine haber verildi. 

EMNİYETE TESLİM ETMEK İSTEDİLER”

Annesi Özer’in saat 07.00’de cezaevinden çıkarıldığını söyleyen Özer, “Öyle bir sistem içerisindeyiz ki 70 yaşındaki bir annenin cezaevinden çıkışından bile korkuyorlar. Annemi cezaevi çıkışında jandarmaya teslim etmişler ve annemi daha sonra emniyete teslim etmek istemişler. Fakat annem kabul etmeyince bizi sabah saat 08.00’de aradılar. Biz cezaevinin önüne gittik annemizi aldık, bize siz ‘burada bekleyemezsiniz’ dediler ve biz polis noktasına gelene kadar bizi araçlarla takip ettiler. Orada da durmamıza izin vermediler ve eve geldik” dedi. 

NE OLMUŞTU?

Makbule Özer ve Hadi Özer çiftinin evlerine 24 Temmuz 2018'de içeride "terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla baskın yapıldı. Baskında tüm aile bireyleri gözaltına alındı. Daha sonra Makbule Özer ve Hadi Özer hakkında, "terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etme" suçlamasıyla dava açıldı. Dava sonucunda çifte, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından Özer çifti, 9 Mayıs 2022'de tutuklanarak Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderildi. Birçok hastalığı bulunan yüzde 61 engelli Makbule Özer'in, ATK'nin "cezaevinde kalamaz" raporu üzerine cezasının infazı bir yıl süreyle ertelendi. Özer, 7 Eylül 2022’de tahliye edildi, eşi Hadi Özer ise cezasını tamamladıktan sonra tahliye oldu. 

ATK TERCÜMANI 'GÜVENLİK GÖREVLİSİ' ÇIKMIŞTI

Ceza infazının bir yıl erteleme süresinin dolmasının ardından ATK'nin bu sefer "cezaevinde kalabilir" raporu vermesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı ATK'nin birinci ve ikinci raporları arasında çelişkinin giderilmesi için yeni bir rapor istedi. Bunun üzerine 3 Nisan 2024'te ATK'nin bir kez daha "cezaevinde kalabilir" raporu vermesiyle Özer 22 Nisan 2024 yeniden Van T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Devlet, 747 muhtelif arsayı satışa çıkıyor: Taksitle satacak

SONRAKİ HABER

Foça'da "Barış için Belgesel" film günleri başlıyor: Barış filmleri gelir iklim değişir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa