31 Ağustos 2024 13:06

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, Ali Gündüz’ün faillerini sordu

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle yaptıkları eylemlerinin 648’inci haftasında Ali Gündüz’ün faillerini sordu.

Fotoğraf: İHD Batman Şubesi

Paylaş

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, yakınlarının akıbetini sormak ve faillerinin yargılanması için yaptıkları eylemlerinin 648’inci haftasında Ali Gündüz’ün faillerini sordu.

Basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şubesi yöneticisi Hüseyin Elçi, 22 Ağustos 1998 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Ali Gündüz’ün akıbetini sormak için toplandıklarını söyledi.

Kayıp Ali Gündüz’ün oğlunun aktardıkları ile sözlerine devam eden Elçi, “Babam 22.08.1998 Tarihinde köyde evinin bahçesinde çalışırken yanına 18 yaşlarında bir genç geliyor. Ona bir yakının sorunu olduğunu ve bunu halletmek için yanına geldiğini söylüyor. Beraber arabaya binerek Batman’a geliyorlar. Batman’da Mustafa Kaya’nın evine gidiyorlar. Orada konuştuktan sonra Mustafa Kaya ve oğlu Fatih kaya ile Mustafa kayanın arabasına binerek çıkıyorlar. Nereye gittikleri bilinmiyor. O tarihten bu yana Mustafa Kaya, Fatih Kaya ve Ali Gündüz’den haber alınamıyor. Babam eve gelmeyince her tarafa haber saldık. Daha sonra ikamet ettiğim Kızıltepe savcılığına başvuruda bulundum. Savcılığın yaptığı araştırmada da bir sonuç alamadık. Aradan geçen bunca zaman içinde her gün her saat babamızı bekledik ancak ondan hiçbir haber alamadık” dedi.

“ÜLKE TARİHİNİN KARANLIK SAYFALARINA IŞIK TUTULSUN”

Başvurulmadık kapı bırakmayan ailenin hiçbir cevap bulamadığını belirten Elçi, “İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bu hafta da çağrımızı yineliyoruz; acılı anaların ve ailelerin yüreklerini bir nebze de olsa rahatlatma adına, gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Makine Mühendisleri Odası: Ülkede, bölgede, dünyada barış istiyoruz

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da kayıp Narin Güran'ın amcası gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa