31 Ağustos 2024 13:11

Diyarbakır’da kayıp Narin Güran'ın amcası gözaltına alındı

Diyarbakır’da kayıp Narin Güran soruşturması kapsamında amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi muhtarı S.G. gözaltına alındı. S.G.'nin deliller kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Fotoğraf: Narin Güran (solda), DHA | Arama çalışmalarına katılan askerler (sağda), ANKA

Paylaş

Narin Güran soruşturmasında gözaltına alınan amca S.G.’nin elde edilen deliller kapsamında şüpheli olarak gözaltında tutulduğu öğrenildi.
 
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturma kapsamında yeni gelişme yaşandı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan amca ve aynı zamanda mahalle muhtarı S.G.'nin “şüpheli bir delil” üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.
 
DW’de yer alan habere göre amca S.G.’nin, Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı belirlendi. Ayrıca S.G.'nin kullandığı aracının şoför koltuğunda bulunan DNA ile Narin Güran'ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneği eşleşti. Bu gelişme amcayı şüpheli hale getirdi.
 
Soruşturma kapsamında ulaşılan deliller üzerinde kıyaslama yapmak amacıyla Narin Güran'ın anne-babası, açık DNA profillerinin tespiti amacıyla kan örnekleri alınmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, Ali Gündüz’ün faillerini sordu

SONRAKİ HABER

AKP'li Zengin'den 'Dilruba' açıklaması: 'Üzgünüm' demesini beklerdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa