31 Ağustos 2024 13:24

Amedspor maçına JİTEM'ci Yeşil maskeleriyle giden Sakaryasporlulara soruşturma

Amedspor ve Sakaryaspor maçında bir grup Sakaryaspor taraftarının Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın maskeleri ile maça gittiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerden ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Bir grup Sakaryaspor taraftarının Amedspor maçına giderken otobüste "Yeşil" kod adlı JİTEM'ci Mahmut Yıldırım’ın maskelerini taktığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl oynanan Amedspor-Bursaspor maçında da "Yeşil" ve beyaz toros pankartı açılmıştı.

Amedspor geçtiğimiz hafta İstanbul Olimpiyatı Stadyumu’nda Sakaryaspor ile karşılaştı. Karşılaşma 0-0 bitmiş, iki takım da sahadan bir puanla ayrılmıştı. Maçın ardından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde maça giden bir grup Sakaryaspor taraftarının adı 90’lı yıllarda Kürt illerindeki faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Yeşil" kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın fotoğrafından maske yaptığı ve bu maskelerle maça gittiği ortaya çıktı.

ÖHD'DEN SUÇ DUYURUSU

Söz konusu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul şubesi suç duyurusunda bulundu.

Dernek yaptığı açıklamada,  "Amedspor’un 28.08.2024 tarihinde Sakaryaspor ile yapılan maçının ardından, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, maça giden bir grup Sakaryaspor taraftarının, faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen Yeşil kod adlı JİTEM elemanı Mahmut Yıldırım'ın fotoğrafından maske yaptığı ve bu maskelerle maça gittiği görülmüştür.

Alenen suçu ve suçluyu övüp,  halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden bu faşist zihniyete karşı savcılığın derhal harekete geçmesi için suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz!" ifadelerinde bulundu.

GÖZALTINA ALINDILAR

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı da sosyal medyadaki tepkiler üzerine soruşturma başlattı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görüntülerdeki kişileri tespit ederken 8 taraftar gözaltına alındı. İlk olarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne alınan taraftarlar sonrasında Spor Şube Müdürlüğüne götürüldü.

6222'DEN İŞLEM VE AYRICA ADLİ SORUŞTURMA

Görüntülerin ne zaman ve nerede çekildiğinin tespiti yapılamazken, 8 taraftar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında idari işlem yapıldı. Taraftarlar hakkında ayrıca "halkı kin ve düşmanlığa teşvik" suçundan da adli işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan taraftarlar savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn ve yönetim kurulu üyeleri, mali sorunların aşılamaması sonucu istifa ettiklerini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl Amedspor’un Bursaspor ile oynadığı maçta da yine bir grup taraftar Mahmut Yıldırım ile 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin ve insan kaçırılmasının simgesi haline gelen "beyaz toroslar"ın posterini açmıştı. Konu kamuyoyunda büyük tepki toplamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AABF Yöneticisi Uzungeliş’e Türkiye’ye giriş yasağı: “Kamu güvenliği” gerekçesiyle 5 yıllık engelleme

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Zorla kaybettirme insanlığın utancıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa