31 Ağustos 2024 14:38

İHD İskenderun Şubesi: Barış tesis edilene kadar mücadele edeceğiz

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açıklama yapan İnsan Hakları Derneği İskenderun Şubesi, insan hakları savunucuları olarak barışın tesis edileceği ana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması yaparak mücadele vurgusu yaptı.

Sağlıklı Yaşam Parkı’nda yapılan açıklamayı şube Eşbaşkanı Ayten Kılınç okudu. Kılıç, bugün dünyanın birçok yerinde bölgesel ve yerel savaşlar ile çatışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Dünya halkları yaşanan katliamları kanıksamaya başlamış ve Uluslararası kurumların yetersizliği güçlünün zayıfı ezdiği bir ortamı yaratmıştır” dedi.

Kılınç, ülkede de özelikle Kürt sorununun demokratik yol ve yöntemler ile çözülememesinin bir sonucu olarak yaklaşık 40 yıldır başta yaşam hakkı olmak üzere en temel insan haklarının sistematik olarak ihlal edildiğini kaydetti.

“SAVAŞA AYRILAN BÜTÇE YURTTAŞIN İHTİYACINA HARCANSIN”

Kürt sorununda çözümsüzlük politikasının etkilediği bir diğer alanın da ekonomi olduğunu söyleyen Kılınç, “Toplumun büyük bir kesimi açlık sınırının altında yaşamlarını devam ettirirken, savaş politikalarına milyarlarca dolar harcanmaktadır. Türkiye’de uzun bir süredir devam eden ekonomik krizin en önemli etkilerinden olan güvenlik ve savaş harcamalarının yurttaşların ihtiyaçları doğrultusunda harcanması, toplumun refah seviyesini yükselteceği şüphesizdir” dedi.

İnsan hakları savunucuları olarak bir kez daha barış taleplerini yükselttiklerini belirten Kılıç son olarak şunları ifade etti: “Topluma dayatılan tekçilik, ırkçılık, milliyetçilik, ötekileştirmenin ve nefret dilinin son bulması için iktidarı insan haklarına dayalı barışçıl politikaları uygulamaya ve Türkiye’nin toplumsal barışına uyguladığı tecrit politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz. İnsan Hakları Savunucuları olarak barışın tesis edileceği ana kadar mücadele etmeye devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.” (Hatay/EVRENSEL)

{{526925}}                                                                                                                           

ÖNCEKİ HABER

Çin'e ait bir gemi Japonya kara sularına girdi

SONRAKİ HABER

Emine Şenyaşar’ın Meclis’teki nöbeti sürüyor: Görüşme gerçekleşene kadar buradayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa