31 Ağustos 2024 15:23

Metal fabrikalarında "gelirde adalet, vergide adalet" için mücadele çağrısı yapıldı

Birleşik Metal-İş İzmir Şubesi örgütlü olduğu Polmar, Eren Balata, Gates, Totomak fabrikalarında "Gelirde adalet, vergide adalet" talebiyle bildirilerokundu.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş 

Paylaş

DİSK'in açıkladığı eylem planı doğrultusunda yapılacak bölge mitinglerinin öncesinde iş yerlerinde okunan bildirilerle hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesi'nin örgütlü olduğu iş yerlerinde, "Gelirde adalet, vergide adalet" talebiyle bildiriler okundu.

Polmar, Eren Balata, Gates, Totomak fabrikalarında bir araya gelen işçiler adına okunan bildiride, işçiler, emekçiler ve emeklilerin durmakbilmeyen zamlar, adaletsiz vergiler altında ezildiğine, yoksulun cebinden alınıp zenginin kasasına aktarıldığına dikkat çekildi.

“BİZDEN ALIP PATRONLARA VERİYORLAR”

İşçiler, emekçiler ve emekliler yaşam savaşı verirken birilerinin servetine servet kattığı dile getirilerek, "Bizden alıp patronlara veriyorlar. Yoksulun cebinden zenginin kasasına kaynak aktarıyorlar. Halkın sofrasından çalıp sermayenin banka hesaplarını büyütüyorlar" denildi.

Ülkenin tüm değerlerini üretenlerin bu adaletsizliği hak etmedikleri vurgulanarak, "Ekonomik kriz derinleşirken biz düşük gelir ile mücadele ederken yüksek vergiler ödüyoruz. İktidar kamu kaynaklarını bir avuç sermayeye aktarırken vergi afları ve teşviklerle onların servetine servet katarken bizim emeğimiz hakkımız alın terimiz hiçe sayılıyor" ifadelerine yer verildi.

“SESSİZ KALDIKÇA ADALETSİZLİK BÜYÜYOR”

Suskun kalındıkça adaletsizliğin büyüdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Cebimize, emeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tekbaşına yaşam savaşı vermenin değil hep birlikte ekmek ve adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır" denildi.

Talepler ise şöyle sıralandı:

  • Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin arttırılması, bunun içinsendikalaşma toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki tüm engellerinkaldırılması.
  • Emeklilere adalet ve insanca yaşam sağlanması, en düşük emekliaylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve tüm emekliaylıklarının aynı oranda arttırılması.
  • 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasıyla beraber, vergide adalet yasasının oybirliği ile meclisten geçmesi.
  • Tüm güvencesiz çalışma biçimlerine son verilmesi.
  • Kıdem tazminatına el uzatılmaması.

“HERKESİ MEYDANLARA TAŞIYALIM”

Tüm bu talepler için, işçiden alıp patrona verenlerden yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yapan bu düzenden hesap sormak için meydanlarda gerçekleştirilecek buluşmalara çağrı yapılarak, "Hepimize düşen görev bu mücadeleyi büyütmektir. Konumuzu komşumuzu sendikalı sendikasız tüm işçileri emekçileri, emeklileri tüm sınıf kardeşlerimizi meydanlara taşımaktır" denildi.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Eylül öncesi barış çağrıları: Barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Akcanlar direnişi dayanışmayla büyüyor: KESK'ten ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa