31 Ağustos 2024 15:47

Yavru köpeği dirgenle öldüren kişi tutuklandı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Murat Sefer Aksoy, bir yavru köpeği dirgenle vurarak öldürdü. Gözaltına alınan Aksoy tutuklandı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yavru köpeği dirgenle vurarak öldüren Murat Sefer Aksoy (65) tutuklandı.

Olay, dün öğle saatlerinde ilçeye bağlı Çimenceğiz Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden Murat Sefer Aksoy, yol kenarında bulunan bir yavru köpeğe saldırdı. Elinde toprak yumuşatmak, çimleri havalandırmak, saman ve gübre taşımak gibi amaçlarla kullanılan tarım aleti dirgen bulunan Aksoy, bir yandan ayağı ile yavru köpeğin boynuna bastı, bir yandan da dirgenin sivri uçlarını hayvanın vücuduna sapladı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken; Aksoy'un dirgeni hayvana defalarca sapladığı görüldü. Vatandaşların tepkisine aldırmayıp, çevredekilere hakaret yağdıran Aksoy, yavru köpeği dirgenle öldürdü.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu 2. Başkanı Haydar Özkan, konuya ilişkin açıklama yaptı. Özkan, "Katliam yasasından cesaret alan cani ruhlu M.S.A. isimli şahıs Ankara Polatlı Çimenceğiz'de elindeki tarım aleti dirgenle defalarca vurarak hayvanı öldürüyor. Polatlı Kaykamlığı'ndan gereğini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

Çimenceğiz Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşadığı ve akli dengesinin yerinde olduğu belirtilen Aksoy, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Murat Sefer Aksoy, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Akcanlar direnişi dayanışmayla büyüyor: KESK'ten ziyaret

SONRAKİ HABER

Marmaris'te doğa yürüyüşünde kaybolan Rus turistin cansız bedeni uçurumda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa