31 Ağustos 2024 16:35

Almanya'da bir kadın otobüste 6 kişiyi bıçakladı

Almanya'da bir kadın otobüste 6 kişiyi bıçakladı. Saldırgan tutuklanırken 3 yaralının durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: Jonas Augustin/Unsplash

Paylaş

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Siegen kentinde bir kadının otobüste bıçakla saldırdığı 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Dortmund polisinden yapılan açıklamada, dün akşam Siegen kentinin Eiserfleld semtinde festivale giden otobüste kadın saldırganın bıçakla 6 kişiyi yaraladığı, yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Saldırganın gözaltına alındığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, olay sırasında otobüste en az 40 kişinin bulunduğuna işaret edildi.

Olayın "terör saldırısı" olduğuna dair henüz bir belirtinin bulunmadığı, saldırganın 32 yaşında ve Alman uyruklu olduğu kaydedilen açıklamada, her türlü spekülasyon ve düşmanlıktan kaçınılması çağrısı yapıldı.

Solingen kentinde 23 Ağustos'ta düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, 4'ü ağır 8 kişi yaralanmıştı. Saldırının şüphelisi olarak Suriye vatandaşı Issa Al H. bir gün sonra yakalanmış ve terör suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Öte yandan Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, geçtiğimiz gün Taliban'ın ülke yönetimini 20 yılın ardından yeniden ele geçirdiği Ağustos 2021’den bu yana ilk kez Afganistan vatandaşlarını sınır dışı ettiklerini bildirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsveç'te Filistin'e destek yürüyüşü: Soykırımı durdurun

SONRAKİ HABER

Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde çocuk felci aşısı kampanyası başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa