31 Ağustos 2024 17:27

Enerji patronlarına 13 ilde Erdoğan imzalı kamulaştırma

Resmi Gazete’de Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla enerji patronları için 13 ilde acele kamulaştırma kararı alındı. İzmir Bayraklı’da da bazı alanlar ormanlık alan sınırları dışına çıkarıldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Resmi Gazete’de yayımlanan 31 Ağustos tarihli kararlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla enerji tesisleri ve enerji iletim ve nakil hatları için acele kamulaştırmalar yapıldı. Acele kamulaştırma kararının alındığı iller; Erzincan, Mardin, Van, Nevşehir, Ankara, Aksaray, Antep, Kilis, Karaman, Kastamonu, Konya, Mersin ve Sivas.

Kararla Rönesans’a ait Aşiyan Enerji AŞ’nin R3-Malatya-1 RES Elektrik Üretim Tesisi, Kuvvet Enerji Ltd’ye ait Yemişli DGES Üretim Tesisi,  Genergy Enerji AŞ’ye ait TAHA Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali Elektrik Üretim Tesisi için bazı taşınmazlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Van'daki Fiba Enerji’ye bağlı ortağı olan Ares Elektrik Üretim AŞ’ye ait Bağlama RES Elektrik Üretim Tesisi, E.R.T İnşaat’ın iştiraki Zeynep Enerji’ye ait Nevşehir'deki Avanos Regülatörü ve Cemel HES Üretim Tesisi için de bazı taşınmazlar EPDK tarafından acele kamulaştırıldı.

CENGİZ’E İKİ ACELE KAMULAŞTIRMA

Cengiz Holdinge bağlı Cengiz Elektrik için ise Censtorage-5 Cengiz GES Elektrik Üretim Tesisi ve Censtorage-2 Cengiz GES Elektrik Üretim Tesisi için Ankara'da bulunan bazı taşınmazlar da EPDK tarafından acele kamulaştırma yapılacak alanlar içinde.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğüne ait '154 kV Lâpseki transformatör merkezi projesi' kapsamında bazı taşınmazlar ve '380 kV Gemlik-İzmit 380 enerji iletim hattı projesi' kapsamında bazı taşınmazlar TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

21 farklı bölgedeki enerji dağıtım şirketlerine ait elektrik nakil hatları için de farklı illerde bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılmasına karar verildi.

İZMİR’DE ORMANLIK ALAN DIŞINA ÇIKARMA KARARI

İZMİR’in Bayraklı ilçesinde ise bazı alanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla ormanlık alan sınırları dışına çıkarıldı. Orman sınırı dışına çıkarılan alanların İzmir'de Bayraklı Şehir Hastanesine komşu olan, 2020 yılındaki depremin ardından ormanlık alan statüsünün kaldırılması mahkemece iptal edilen, şimdi yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile ormanlık alan statüsünden çıkarılan ormanlık alanlar olduğu iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Savaşların gölgesinde ‘Dünya Barış Günü’

SONRAKİ HABER

Habur Sınır Kapısı'nda gümrük muhafaza memurlarına saldırı: 5 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa