31 Ağustos 2024 17:42

Dilruba’ya ilişkin tartışmalar sürüyor | Çelik ‘nefret söylemi’dir dedi, Zengin ‘üzgünüm’ demesini bekledi

İzmir’de verdiği sokak röportajı sonrası tutuklanıp 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba’ya ilişkin tartışmalar sürüyor.

Ekran görüntüsü Tüylü Mikrofon'un videosundan alınmıştır

Paylaş

İzmir’de verdiği sokak röportajı sonrası 12 Ağustos’ta tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba’nın 18 gün sonra tahliye edilmesinin ardından tartışmalar devam ediyor.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Mustafa Kemal Atatürk'e, Recep Tayyip Erdoğan'a ve farklı siyasi partilere mensup yurttaşlara hakaret edilmesinin fikir özgürlüğü olmadığını söyleyerek "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İzmir Fuarının açılışına Dilruba ile katılmasını da eleştiren Çelik "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

ZENGİN ONAYLADI: CEZA YAPTIRIMI OLACAK

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin de "İfadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söyledikleri daha sorumsuzca... 'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak” dedi.

Zengin şöyle devam etti: “Olayın iki boyutu var. Birisi hukuki, diğeri siyasal. Benim kişisel görüşüm tutuksuz yargılanması. Açıklamaları cahilce, sorumsuz... Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek."  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ağır vergi, düşük ücret, işten atma: Metal işçileri kaygılı

SONRAKİ HABER

Evrensel'in manşeti | Dünya yangın yeri barış hemen şimdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa