01 Eylül 2024 11:00

Sınır dışı edilmek istenen Filistinliler için nöbet eylemi

Türkiye’den İsrail’e petrol sevkiyatını protesto ettikleri için sınır dışı edilmek istenen Filistinli gençler için, “Filistin İçin Bin Genç Hareketi” AKP il binası önünde nöbet eylemi başlattı.

Filistin İçin Bin Genç Hareketi

Paylaş

Filistin İçin Bin Genç Hareketi, Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla sınır dışı edilmek istenen Filistinliler için AKP İl binası önünde nöbete başladı. Açıklamada “Asıl suçlu işbirlikçilerdir. Muhatabınız biziz, tam karşınızdayız” denildi.

TRT World’ün Filistin üzerine düzenlediği bir panelde Türkiye’de faaliyet yürüten SOCAR’ın İsrail’e petrol tedarikinde bulunmasını protesto eden Filistinli bir üniversite öğrencisi Salı günü gözaltına alındı. Perşembe günü ise yine biri Filistinli olmak üzere üç kişinin daha olayla ilgili gözaltına alındığı bildirildi.

İki Filistinli protestocunun sınır dışı edilme tehdidi ile Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildiğini belirten “Filistin İçin Bin Genç” grubu, arkadaşlarının serbest bırakılması için protestolarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul İl Başkanlığı önünde nöbet tutarak sürdürmeye başladı.

“PETROL VANALARININ KAPATILMASI TALEBİNİ YÜKSELTİN”

Önceki gün saat 18.00’da AKP İl Binası önünde bir araya gelen Filistin İçin Bin Genç Hareketi, Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan gençlerin serbest bırakılmasını istiyor.

Sabah saatlerine kadar süren nöbet eylemini sosyal medyadan duyuran eylemciler, “Buradan tüm siyasi partilere çağrımızı yineliyor, sorumluluklarını hatırlatıyoruz. ‘Erdoğan siyonistlerle işbirliğini kes’ dediği için cezalandırılan Filistinli dostlarımıza sahip çıkın, nöbetimize destek olun, soykırımı besleyen petrol vanalarının kapatılması talebini yükseltin!” ifadelerini kullandı.

AKP İl Başkanlığı önünde bir araya gelen gençler geniş bir polis ablukasına alınırken yaptıkları açıklamada İsrail ile ilişkileri daha önce de ifşa eden arkadaşlarının aldıkları beraat kararlarını hatırlatarak “Suçlu siyonistlerle işbirliğini sürdürenlerdir, dostlarımızı derhal serbest bırakın” dediler.

"TAM KARŞINIZDAYIZ"

İktidara seslenen gençler, “Bizleri daha önce ev baskınlarıyla, gözaltılarla yıldırmaya çalıştılar. Şimdi de sınır dışı etmek istedikleri arkadaşlarımızı korkutmaya çalışıyorlar. Ancak şunu herkes çok iyi bilsin ki AKP bizi çok iyi tanıyor. Polis ablukalarınıza, baskıcı politikalarınıza rağmen buradayız, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bizlerin cüretinden korkan bu iktidara sesleniyoruz; hiçbir yere gitmiyoruz. Muhatabınız biziz, biz de sizin tam karşınızdayız” dedi.

Eylemlerine devam edeceklerini belirten Hareket, nöbetlerinin ilk gününü tamamladıklarını duyururken “Deport kararına ilişkin bir muhatapla görüşene dek her gün buradayız. ‘Petrol sevkiyatını durdur, GGM'de tutulan Filistinli gençleri serbest bırak’ demek için Filistin dostlarını eylem alanına çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

KPSS ön lisans oturumu başladı

SONRAKİ HABER

Karabük’te sağanak yağış: Evler ve arabalar sular altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa