01 Eylül 2024 12:05

MHP'liler hakkında suç duyurusunda bulunan hukukçu Dilek Ekmekçi tutuklandı

MHP ve bağlı Ülkü Ocakları'ndan bazı isimler hakkında suç duyurusunda bulunan ceza hukukçusu, Dilek Ekmekçi “kamu görevlisine hakaret” gerekçesiyle gözaltına alındı, işlemlerin ardından tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

MHP ve Ülkü Ocakları'nda yöneticilik yapan isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle daha önce suç duyurusunda bulun ceza hukukçusu Avukat Dr. Dilek Ekmekçi ofisnde gözaltına alındı.

Avukat Cemil Çiçek, Dr. Ekmekçi'nin sanal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşım nedeniyle "kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Ekmekçi'nin avukatı Turgay Bilge, Ekmekçi hakkında tutuklama kararı çıktığını duyurdu. Bilge, "5 dakika yargılama. Tutuklama kararı verildi" diye yazdı.

Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'ndan bazı isimleri hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri için "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 isim yer alıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şimşek’ten “vergi yüzsüzleri”ne bir şans daha

SONRAKİ HABER

Samandağ Ekoloji Platformu: Beton santralinin derhal kapatılmasını istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa