01 Eylül 2024 13:02

Bayraklı’da orman statüsü kaldırıldı: 375 hektar yapılaşmaya açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla İzmir’in Bayraklı ilçesindeki 375 hektarlık ormanlık alan sınır dışına çıkarıldı. Daha önce Danıştay’ın durdurduğu süreç, bu kez yeniden gündemde.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Bayraklı Mahallesi’nde bulunan 375 hektarlık alanın orman sınırları dışına çıkartılması kararlaştırıldı.

Resmi gazetede yayımlanan karar, “İzmir İli Bayraklı İlçesinde bulunan ve ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir” denilerek duyuruldu.

DAHA ÖNCE DE DENENDİ

BirGün'den İlayda Sorku'nun aktardığı habere göre, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl -Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Aykut Akdemir aynı alanların daha önce de ormanlık alan statüsü dışına çıkarılmaya çalışıldığını kaydetti. Aykut Akdemir, konuya ilişkin  şunları söyledi: “O zaman Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu arada bölge yapılaşmaya açıldı. TOKİ, Şehir Hastanesinin de bulunduğu o bölgeye yaklaşık 3 bin konut yaptı. Şimdi yürütme durdurma kararı verilmiş alan tekrar orman sınırları dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Yapılaşma zaten gerçekleşmişti, şimdi yasaya uyduruyorlar.”

AKILLI YANGIN

22 Ağustos'ta, yayımlanan "Akıllı yangın" başlıklı Evrensel'de yayımlanan haberde, Bayraklı'da çıkan orman yangınlarına geç müdahale edildiği ve yangının lüks sitelere yaklaştığında söndürüldüğü belirtilmişti. Böylelikle de kentsel dönüşümün hedefindeki emekçi mahalleleri yok oldu ya da boşaltıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’nın göbeğinde 30 yıllık zehir: Nilüfer Çayı

SONRAKİ HABER

"Ordu Korgan'da, Maden arama sondajına hayır"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa